Vágólapra másolva!
A horvátországi világbajnokságra való felkészülés jegyében Balatonfüreden csapott össze a magyar és a szerb férfikézilabda-válogatott. A mérkőzést Magyarország 29-28-ra nyerte, a legeredményesebb játékos a kilencgólos Gál Gyula lett.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Szerbia 29-28 (12-12)
Balatonfüred, 1200 néző
v.: Horváth P., Marton
gól: Gál 9, Iváncsik G. 6/4, Katzirz 3, Gulyás 3, Ilyés 3, Grebenár 2, Iváncsik T. 1, Törő 1, Herbert 1, illetve Markovic 7/2, Markevic 5, Tubic 5/2, Mitrovic 5, Scepanovic 2, Kekezovic 2, Vukas 1, Vilovski 1
hetesek: 5/4, illetve 4/4
kiállítások: 12, illetve 10 perc

Az esztendő utolsó mérkőzését Szerbia ellen vívta a magyar férfikézilabda-válogatott, amely bő két hét múlva már a horvátországi világbajnokságon lép pályára. Mindkét kapitány a fiatalítást helyezte előtérbe, így a magyaroknál a légiósok hiányoztak, ott volt viszont a csapatban a PLER fiatal átlövője, Balogh Zsolt, illetve a Tatabánya-Carbonex kapusa, Liszkai Szilveszter is.

A szerbek két meccsel a hátuk mögött érkeztek Balatonfüredre, a csapat Belgrádban 40-38-ra, majd Nisben 34-33-ra verte a magyarok vb-csoportellenfelét, Romániát.

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, a kapuban Liszkai kiválóan védett, így 6-2-nél nem sejthettük, hogy jókora gólcsendet követően a 19. percben azért kell időt kérnie Hajdu János kapitánynak, mert már Szerbia van előnyben (7-8).

Az időkérés hatására is várni kellett, a 23. percben a kecskeméti Kekezovic góljával már 7-10 állt az eredményjelzőn. Aztán beindult a csapat, olyannyira, hogy az utolsó percben 10-12-nél előbb Katzirz dobott bombagólt, majd egy belemenést követően Törő egyenlített, kialakítva a félidei 12-12-es eredményt.

Forrás: MTI

A második játékrész elejét megnyomta a csapat, a 33. percben Iváncsik Gergő találatával Magyarország ismét átvette a vezetést (14-13), a Veszprém balszélsője magabiztosan lőtte a büntetőket, Gál alig tudott hibázni (végül 9 gólig jutott), a 45. percben már ötgólosra dagadt az előny .

23-18 után leült a csapat, a hajrában izgulni kellett a győzelemért is, szerencsére a rutin segített, s az együttes 29-28-ra behúzta a mérkőzést.

A két gárda kedden, a veszprémi kézilabdagálán ismét összecsap - immár előszilveszteri "bulizós" hangulatban. A magyar válogatott ezt követően legközelebb január 8-10-e között Csehországban vesz részt az Újévi-kupán, ahol sorrendben Lengyelország, Csehország és Szlovákia lesz az ellenfél. A horvátországi világbajnokság első mérkőzését január 17-én, Eszéken Ausztrália ellen vívja az együttes.