Vágólapra másolva!
Szabó József elnök szerint felemás évet zárt a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ). A sportvezető kiemelte: pozitívum, hogy eltűnt az összesen negyvenmillió forintos tartozás, de negatívum, hogy az MRSZ-nek még mindig nincsenek szponzorai.

"2008-ban egy rekordot szerintem biztosan megdöntöttünk, öt közgyűlést kellett ugyanis tartanunk" - kezdte évértékelőjét Szabó József. "Nagyon nehézkesen indult az év, az elnökséget támadó ellenzékiekkel eleinte nem találtuk a közös hangot, de örömömre szolgál, hogy az ellenségeskedésnek immár vége. Az MRSZ minden bizottsága teljes létszámmal működik, ez pedig garancia a minőségi munkára."

"Szintén jelentős pozitívum, hogy szövetségünk, illetve sportágunk kommunikációja az elmúlt esztendőben hatalmasat fejlődött. Teremröplabdában a nőknél színvonalas, emlékezetes csatában dőlt el a Magyar Kupa-döntő és a bajnoki finálé a Vasas és a Nyíregyháza között. Nagy örömömre szolgál az is, hogy két csapatunk - a Kaposvár férfi és a Nyíregyháza női együttesének - játékosai egyformán annak tudatában ünnepelhetnek szilveszterkor, hogy januárban ismét pályára kell lépniük a nemzetközi kupában, ilyenre már nagyon régen volt példa. Remélem, januárban a felnőtt és az ifjúsági válogatottjaink is sikeresek lesznek a világbajnoki, illetve az Európa-bajnoki selejtezőkön" - tette hozzá Szabó József.

Az elnök még emlékeztetett arra, hogy a nyáron a játékosok és a nézők körében is népszerűek voltak az új rendező által szervezett strandröplabda-bajnokság versenyei, mindkét nem esetében nagy csatában dőlt el az aranyérem, illetve a ranglistaelsőség sorsa.

"Szövetségünk az év elején még negyvenmillió forintos hiánnyal küzdött, ezt az utolsó fillérig törlesztettük. Most nullán állunk, de a vezetőség kritikája, hogy még mindig nem sikerült szponzorokat szereznünk. 2009-ben a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy találjunk legalább egy főtámogatót, amely stabilizálja sportágunk anyagi helyzetét" - szögezte le.