Vágólapra másolva!
A címvédő Detroit Red Wings nyert a Chicago Blackhawks otthonában az NHL nyitottpályás mérkőzésén.

eredmény:
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 4-6 (3-1, 0-3, 1-2)
gól: Versteeg (4.), Havlat (13.), Eager (20.), Keith (60.), illetve M. Samuelsson (10.), Hudler (22., 33.), Dacjuk (38.), Rafalski (44.), Lebda (44.)

Az NHL most már hagyományosan az új év első napjára a régi időket idéző nyitottpályás meccset rendez Winter Classic elnevezéssel. Most két patinás gárda, a Chicago és a Detroit csapott össze - immár 701. alkalommal - 41 ezer néző előtt egy baseball-stadionban.

Az első három gól emberelőnyben esett, majd még az első szünet előtt növelte a különbséget a Blackhawks. A pihenőt követően gyorsan szépítettek a vendégek, majd Hudler újból betalált, és egyenlített. A hazaiak megzavarodtak, és Dacjuk látványos kiugrás után már a címvédőnek szerzett vezetést. A Red Wings orosz csatára az utolsó kilenc meccsén mindig gyűjtött pontot.

A záró játékrész elején 17 másodperc alatt duplázott a Detroit - az utóbbi találatot a videóbíró segítségével adták meg a játékvezetők -, és ezzel el is dőlt a közönségcsalógató csata, bár a hajrában még szépített a Blackhawks.

Forrás: Getty Images

Detroiti gólöröm

A ligaelső Boston Bruins sorozatban tizedik sikerét aratta. A 29/9-es győzelmi mérlegnél tartó Mackók - akik utóbbi 16 meccsükből csupán egyet vesztettek el - ezúttal a vendég Pittsburgh-öt fektették kétvállra, így 1973 óta a leghosszabb sikerszériájuknak örülhetnek.

eredmények:
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 4-2
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 7-4
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 1-4
Nashville Predators - Vancouver Canucks 1-2