Vágólapra másolva!
A nyolc közé kerülés a cél a férfi kézilabda-válogatottnak a pénteken rajtoló horvátországi világbajnokságon - döntött a magyar szövetség elnöksége. Ennek alapján jár a jutalom is: az első hely 20, a második 16, a harmadik 14, a negyedik 12, az ötödik 9, a hatodik 6, a hetedik 4, a nyolcadik pedig 3 millió forintot ér.

A kapitány - aki Nagy Lászlóval együtt hivatalos volt a vb-t felvezető budapesti sajtótájékoztatóra, ám a fagyos utak miatt nem jött fel Tatáról - végül két kapust visz, míg a beállós és a bal oldali átlövő posztján három-három játékost nevez a tornára.

A telefonon bejelentkező kapitány hangsúlyozta: az olimpia után is hihetetlenül erős lesz a mezőny, a magyarok ága kicsit nehezebbnek tűnik, például a spliti csoportban még az sem biztos, hogy a házigazda és egyértelműen aranyéremre törő horvátok mellett a spanyol és a svéd gárda továbbjut-e, mert a dél-koreaiak beleszólhatnak a középdöntős helyezésekbe.

A magyarok Eszéken játsszák a csoportmérkőzéseiket - sorrendben - az ausztrál, a román, a szlovák, az argentin és az olimpiai bajnok francia csapat ellen. Innen három gárda kerül tovább a zágrábi középdöntőbe, ahol majd találkozik a horvátok, valamint a spanyolok, a svédek, a dél-koreaiak, a kubaiak és a kuvaitiak közül a legjobb hárommal. A többiek az alsó ágon, a 13-24. helyért folytatják. Az utolsó egymás elleni eredményeket alapul véve a magyarok akár elődöntősök is lehetnek a vb-n, mert az ágon lévő riválisok közül mindenkit legyőztek, illetve a svédekkel döntetlent játszottak.

Az együttes szerdán 15 órakor zártkapus felkészülési mérkőzést vív Tatán a norvég alakulattal. A skandináv együttes szerdán hajnalban már megérkezett az edzőtáborba, így nem kell tartani attól, hogy az összecsapás a közlekedési akadályok miatt elmaradna.

A magyar utazók:
kapusok: Fazekas Nándor (Gummersbach), Puljezevics Nenad (Pick Szeged)
jobbszélsők: Iváncsik Tamás (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (PLER)
jobbátlövők: Mocsai Tamás (Lemgo), Nagy László (Barcelona)
beállósok: Gál Gyula (MKB Veszprém), Herbert Gábor (Pick Szeged), Zubai Szabolcs (Dunaferr)
irányítók: Császár Gábor (Viborg), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém)
balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Putics Barna (Barcelona), Katzirz Dávid (Pick Szeged)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Dunaferr)