Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott hatgólos hátrányt ledolgozva 37-36-ra nyert a norvég csapat ellen a horvátországi világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén, Tatán, zárt kapuk mögött.

eredmény:
Magyarország - Norvégia 37-36 (18-18)

Jól kezdtek a magyarok, 4-2-re elhúztak, ám gyorsan fordítottak a vendégek, megléptek 2-3 góllal. A norvégok a szünet előtti két percben lehozták kapusukat, így heten támadhattak, ám ebből két gólt kaptak, és egyenlő lett.

A fordulást követően - amikor is Puljezevics helyett Fazekas állt a kapuba - sikerült fordítani, ám a skandináv együttes 5-0-s rohammal válaszolt. A különbség állandósult, ám időkérés után hatgólos hátrányt dolgoztak le a hazaiak, és az utolsó tíz percben - ha minimális különbséggel is - már végig vezettek.

A mérkőzés legjobb góldobója Császár volt nyolc találattal. A magyar csapat játékosai a meccs után hazautaznak, majd pénteken találkoznak, s együtt utaznak Eszékre, ahol is szombaton az ausztrálok ellen kezdik meg vb-szereplésüket.

Hajdu János szövetségi kapitány a mérkőzés után elmondta, hogy taktikai jellegű volt a találkozó, sorokat cserélt, és a védekezésben próbált meg erősen agresszív formációt alkalmazni.