Vágólapra másolva!
A férfivízilabda Euroligában és LEN-kupában is lesznek magyar érdekeltségű mérkőzések a hétvégén, ráadásul mind a négy érintett gárda fajsúlyos feladat előtt áll.

Az Egeré a legnagyobb falat, az Euroliga főtáblájának 3. fordulójában a csoportelsőségre leginkább esélyes belgrádi Partizan vár rá. Pontosabban a hevesiek fogadják a Bitskey-uszodában riválisukat, amely első két meccsét megnyerte, ráadásul legutóbb, a szintén ebbe a csoprotba sorsolt Vasas ellen, a Komjádi uszodában diadalmaskodott. Ennélfogva majdhogynem kötelező győznie Gerendás György együttesének, ha a továbbjutást érő első vagy második helyen akar befutni a tavaszi záráskor. Az Eger az első két fordulóban könnyű kézzel tékozolta el pontjait: a Vasastól kikapott, a potenciális csoportutolsónak ítélt Marseille otthonában pedig csupán döntetlenre végzett. Azzal a gárdával, amelyhez most a Vasas utazott el, hogy - ugyancsak szombat este - a "helyére tegye" a házigazdákat. A Földi László irányította piros-kékek már egyetlen pont elvesztegetésével is leszakadnak a szerbektől, s persze magukra húzhatják az Egert.

Az egyenes kieséses szakaszba lépett LEN-kupában a negyeddöntős párok az első csatájukat vívják, s a Honvéd oroszországi meccse tűnik egyértelműen a nehezebbnek, mivel a Kazany roppant erős csapat, s különösen odahaza veszélyes. Vad Lajos legénységétől olyan eredmény kell szombaton idegenben, amely elegendő lesz az elődöntőbe jutás eléréséhez a február 8-i, Kőér utcai visszavágón.

A Kásás Zoltán vezette Szeged ugyanakkor újvidéki túrát tesz, s minden esélye adott, hogy a szerb gárda február 7-én esedékes magyarországi fellépése előtt, most vasárnap, a Vojvodina vendégeként a legjobb négy közé jutást ígérő eredménnyel zárjon.