Vágólapra másolva!
Hozta a kötelezőnek gondolt győzelmet a Vasas férfivízilabda-csapata az Euroliga soros főtáblás csatájában: a piros-kékek a D csoport 3. fordulós összecsapásán négy góllal nyertek a CN Marseille ellen. Az Eger döntetlent játszott a belgrádi Partizannal.

Eredmény, Euroliga, főtábla, D csoport, 3. játéknap:
CN Marseille (francia) - TEVA-VasasPlaket 6-10 (3-1, 1-4, 1-3, 1-2)
a magyar góldobók:
Varga Dénes 4, Kis G. 3, Katonás 2, Hosnyánszky 1

A kvartett leggyengébbnek ítélt együttesével szemben az idegenbeli sikert is joggal várta el az angyalföldiek szurkolótábora azzal együtt, hogy a 16 csapatos főtábla másik magyar szereplője, a szintén D csoportos Eger korábban csak döntetlenre volt képes marseille-i fellépésén.

A Vasas nem kívánt ugyanilyen mulasztást elkövetni, ehhez képest a meccs eleje - a válogatott honlapja, a www.vlv.hu helyszíni beszámolója szerint - valóságos hidegzuhannyal ért fel, mert a franciák két (!) kihagyott vendégbüntető után 3-0-ra elhúztak, amikor végre Varga Dénes révén a magyar bajnok is betalált.

A második negyedben egyre közelebb zárkózott a Vasas, majd Kis Gábor remek centergólja meghozta az egyenlítést is, emberelőnyös találattal pedig Hosnyánszky Norbert "terelte át" a vezetést az angyalföldi alakulathoz (4-5).

A harmadik nyolc percben aztán helyreállt az uszodai rend, Kis harmadik góljával tudniillik jelentősre nőtt a magyar előny (4-7), a szintén triplázó ifjabbik Varga pedig gondoskodott a különbségtartásról (5-8).

A zárónegyed gyakorlatilag a befejezettség jegyében zajlott: a mind jobban összeomló francia csapatnak Katonás Gergő és Varga Dénes egy-egy újabb saját "szerzeménnyel" adta meg a kegyelemdöfést (6-10).

"Az első negyed nem indult jól, ebben nem csak a mi gyengébb védekezésünk játszott szerepet, hanem az is, hogy a franciák lőttek két szerencsés gólt lefordulásból" - mondta Földi László, a Vasas vezetőedzője. "Ezután kezdünk el úgy játszani, főleg úgy védekezni, ahogy tudunk, s ezzel meg tudtuk fordítani az eredményt. A csapat az utolsó három negyedben nyújtott küzdeni tudásért, fegyelmezettségért mindenképpen dicséretet érdemel. A játék még akadozott, de van elég időnk, hogy a hibákat kijavítsuk és egyre tökéletesebb legyen a produkciónk."