Vágólapra másolva!
Hiába reménykedtek a magyar szurkolók, nem történt csoda a Románia-Szlovákia mérkőzésen a férfikézilabda-világbajnokság A csoportjának utolsó játéknapján. A 28-23-as szlovák siker azt jelentette, északi szomszédunk lépett tovább a középdöntőbe.

Eredmény, férfikézi-vb, A csoport, 5. forduló:
Szlovákia - Románia 28-23 (12-13)
Eszék
v.: Olesen, Pedersen (dán)

Komoly erőkifejtésre Argentína ellen sem volt képes az ausztrál válogatott (36-16), s mire vége lett a mérkőzésnek, már a szlovák és a román szurkolótábor hangolt. Az utolsó napra két kőkemény összecsapásra is sor került, ráadásul közvetve már az elsőn is érdekelt volt a magyar együttes.

A harmadik továbbjutó helyet ugyanis a két szomszéd döntötte el egymás között, román továbbjutással plusz két, szlovák sikerrel plusz egy pontot vihetett volna magával a Hajdu-csapat a középdöntőbe (lévén előbbit legyőzte, utóbbival ikszelt).

A lelátón - micsoda pálfordulás - még román zászlócskát lengető magyart is lehetett látni, amikor pedig a csapat megérkezett a nézőtérre, felbolydult minden. A szokásos autogramvadászatot az egy szem biztonsági hölgy képtelen volt megakadályozni - az aláírást előbb unta meg Katzirz és Mocsai, akik korábban távoztak is az öltözőbe.

Közben a pályán öldöklő küzdelem folyt, 4-2-re, majd 6-3-ra meglépett a román együttes, a másik oldalon csupán Kukucka jelentkezett pár szép megoldással és góllal. A 18. percben már 10-6 állt a románok neve mellett, noha Stochl ezúttal is kiválóan védett.

A hajrára feltámadt a szlovák fél, az utolsó nyolc percet úgy hozták 4-2-re, hogy még a 28. percben is háromgólos hátrányban voltak, ám Antl, majd Kukucka megadásra késztette Stanescu kapust.

Forrás: [origo]

A félidei 13-12-es román előnyt a második játékrész elején két villámgyors góllal a maga javára fordította az ellenfél, 16-14-nél már kettővel vezetett. A dán játékvezetők is kivették persze a részüket, ha nem is alattomosan, de szépen tolták a szlovákok szekerét. Pedig nem kellett volna: a kiváló védelem mögött Stochl elképesztő bravúrokat mutatott be, Kukucka mesterien irányított.

A csarnokot üvegfallal elválasztó bemelegítő terembe érkező magyarok sem hittek a szemüknek, amikor az eredményjelzőre pillantottak.

A végeredmény 28-23 lett, győzelmével Szlovákia továbbjutott, s egy pontot visz a középdöntőbe, sajnos azt éppen ellenünk szerezte.