Társoldalunk:

Rangadót nyert és újra élre állt a Boston

2009.01.23. 10:09

Megpróbált ugyan visszatérni a pályára a 2007 decemberében súlyos térdsérülést szenvedett Alonso Mourning, az NBA elmúlt bő évtizedének egyik meghatározó játékosa, végül mégis úgy döntött, befejezi pályafutását. 

"Úgy vélem, az a legjobb, ha abbahagyom a kosárlabdázást. Ha az ember szeret valamit, nehéz elszakadni attól, de 38 éves vagyok, és mostanra fizikailag már mindent kiadtam magamból. Egy nagy utazás volt a pályafutásom, azt hiszem, sokan szívesen lettek volna a helyemben" - mondta a kiváló játékos, aki legutóbb a Miami Heatben szerepelt.

A jelenlegi idényben ugyan már nem állt szerződésben a floridai alakulattal, de tevékenykedett a csapat mellett, és még megvolt a helye az öltözőben. Az volt az elképzelése, hogy felépülve játszik még egy keveset, végül nem tudta ezt a tervét megvalósítani.

A hétszeres All Star-válogatott 2003-ban egyszer már visszavonult, veseátültetését követően azonban ismét játszhatott, és tagja volt a 2006-ban bajnok Miaminak. Tizenöt idény során 17,1-es pont-, illetve 8,5-ös lepattanó átlagot ért el. A New Jersey Nets, a Charlotte Hornets és a Miami színeiben összesen 837 mérkőzésen lépett pályára.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK