Vágólapra másolva!
Fantasztikus győzelmet aratott a magyar férfikézilabda-válogatott Svédország ellen a horvátországi világbajnokság középdöntőjének második fordulójában. A lefújás után örömkönnyekben törtek ki a fiúk, ilyen hangulatban sikerült elcsípni a mérkőzés hősét, az extraklasszis formában védő Fazekas Nándort.

"Egyszerűen nem tudok mit mondani" - küszködött könnyeivel a Gummersbach hálóőre, aki a statisztikák szerint 48 lövésből 19-et megfogott, az 40 százalékos teljesítmény. "Fantasztikusan küzdött a csapat, egy pillanatig nem adtuk fel, s a végén még szerencsénk is volt.."

- Mit mondott a félidőben a két német játékvezetőnek, mert láttuk, hosszasan diskurált velük?
- A második játékrész előtt félig viccesen megjegyeztem nekik, hogy ismerik Mocsai Tamást, tudják, hogyan játszik, milyen mozdulatai vannak, miért kell mindent lefújni. Erre azt a választ kaptam, igen, tudjuk, ismerjük...

Forrás: [origo]

- Hogyan lehetett elviselni azt a játékvezetői nyomást, amit a csapat elszenvedett a mérkőzés folyamán?
- Nagyon nehezen. Az első játékrész végén azt éreztem, tehetünk bármit, ezt a meccset nem nyerhetjük meg. De végül kompenzáltak, az utolsó svéd támadásnál simán fújhattak volna büntetőt is. Szerencsére nem tették.