Vágólapra másolva!
Öt év után hazatér Veszprémbe a magyar kézilabda-válogatott kapusa, Fazekas Nándor. A kiváló kapuvédő hároméves szerződést köt egykori csapatával nyáron.

Fazekas 2004-ben azért döntött a távozás mellett, mert a klub első számú kapusa, Sterbik Árpád mögött kevesebb lehetőséget kapott. A helyzet most sem könnyebb, hiszen a világklasszis Dejan Peric szerződése 2011-ig szól.

"Nem félek attól, hogy Peric árnyékába kerülök, lévén, hiszek magamban, s immár tudom, hogy mire vagyok képes. Németországban tapasztaltabb lettem, mondom ezt akkor is, ha néha kint is "elfelejtettek". Közben rájöttem, hogy minden rajtam múlik, a kirakatemberi pozíció éppúgy, mint az epizódszerep" - nyilatkozta a hálóőr a Vasárnapi Naplónak.

A 29 esztendős hálóőr korábban a Lajosmizsei KE, a Delfin KC, a Fotex Veszprém és a Dunaferr SE játékosa volt, s 2004 nyarán Veszprémből igazolt Németországba, ahol előbb a TuS N-Lübbecke csapatát erősítette, egy évvel később vásárolta meg a VfL Gummersbach.

A Veszprémmel hétszer nyert magyar bajnokságot, hatszor Magyar Kupát, 2002-ben BL-döntőt vívhatott, s tagja volt az Eb-6. (1998), vb-6. (2003), olimpiai 4. (2004) magyar válogatottnak is.

Mivel a klubnak jelenleg is két, szerződéssel rendelkező hálóőre van, várhatóan Ivan Pesic távozik majd. A hírek szerint őt szívesen látná Lino Cervar, aki nemcsak horvát válogatott szövetségi kapitánya, de a CO Zagreb vezetőedzője is.