Vágólapra másolva!
Meglepetésre a német Peter Stahl lett a Polaroid Lami-Véd Körmend férfikosárlabda-csapatának vezetőedzője. A korábban Dombóváron dolgozó tréner decemberben azért távozott, mert elmondása szerint nem sikerült beilleszkednie.

Kiválóan kezdte a bajnokságot a Planet Leasing DKC férfikosárlabda-csapatának vezetőedzője, ezért is lepett meg mindenkit a német vezetőedző, Peter Stahl távozása. A szakember december 4-én közös megegyezéssel felbontotta szerződését a dombóvári csapattal. Hivatalos okként azt mondta, nem sikerült beilleszkednie Magyarországon.

Ehhez képest először az Atomerőmű SE csapatánál merült fel a neve Sabáli Balázs utódjaként, Körmenden pedig ennél is tovább mentek: szerződtették.

A körmendi klub sajtóközleményben tudatta, hogy elégedett Hencsey Tamás szakmai munkájával, ugyanakkor a csapat morális válságba került, aminek feloldására a vezetőedzői posztra a korábban Dombóváron dolgozó Peter Stahlt nyerték meg.

"Noha a vezetők hangsúlyozták, hogy szakmailag nem látnak problémákat, mégis érezhető volt, hogy szétesett a csapat"- mondja a kosarinfo.com portálnak Hencsey Tamás.

"Felajánlottam, ha segíteni tudok azzal, hogy búcsút intek, megteszem, és így is történt. Villámgyorsan történt minden, kedden kora délután már az utódommal videóztam. Tudniillik maradok a klubnál, és Peter Stahl segítőjeként tevékenykedem tovább. Szóba került egy olyan verzió is, hogy maradok én az edző, a német kolléga pedig szakmai igazgatóként kerül Körmendre, ám ennek nem láttuk értelmét, azaz inkább másodedzőként segédkezem, éppen úgy, ahogy korábban Krivacsevics Dragoljub mellett."