Vágólapra másolva!
Csütörtökön a házigazda Lettország ellen megkezdi olimpiai selejtezőbeli szereplését a magyar jégkorong-válogatott. Pat Cortina tanítványainak mindössze három napjuk maradt arra, hogy felkészüljenek. A csapat Káposztásmegyeren nyílt tréninget tartott, ahol az [origo] kamerája is jelen volt.

Megkezdte a közvetlen felkészülést a február 5-8. között zajló olimpiai selejtezőre a magyar válogatott. A keret hétfő délután találkozott a káposztásmegyeri Jégcentrumban, s ekkor derült ki, hogy az eredetileg meghívott hokisok közül Peterdi Imre nem érkezett meg.

Mint kiderült, a Dab.Docler támadója gyomorrontással küszködik, hányás, hasmenés párosult a rosszullétéhez. Pat Cortina rögvest intézkedett: a szövetségi kapitány Berta Ákost hívta be a társulathoz a dunaújvárosi csatár helyett. Ezzel immár az Újpest is ad jégkorongozót a Rigába készülő nemzeti együttesbe.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Nézze meg képgalériánkat a csapat edzéséről!

A pörgős, intenzív másfél órás tréninget követően a doppingellenőrök is lecsaptak az együttesre: Budai Krisztián, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Gröschl Tamás, Ennaffati Omar, Szélig Viktor és Sille Tamás próbált minél gyorsabban megfelelő mennyiségű eredményt produlálni.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Nézze meg képgalériánkat a csapat edzéséről!

A kapitány hétfőn huszonöt tagú keretnek vezényelt edzést, és lesz egy foglalkozás kedd délelőtt is. E tréninget követően hirdeti ki Pat Cortina az utazó csapatot. A lett fővárosba szerda reggel - Frankfurt érintésével - három kapus és húsz mezőnyjátékos indul el.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Nézze meg képgalériánkat a csapat edzéséről!

A válogatott csütörtökön a házigazda Lettországgal, pénteken Olaszországgal, vasárnap pedig Ukrajnával találkozik. A rigai kvartett első helyezettje vehet részt a 2010-es vancouveri olimpián.