Társoldalunk:

Cortina: Kicsit álmodozni is kell

2009.02.03. 15:51

A lettek főleg az Európa legerősebb bajnokságában, az orosz profiligában (KHL) szereplő Dinamo Riga csapatára építenek, ráadásul - mint a nemzetközi szövetség honlapján jelzi - két, a tengerentúlon játszó ponterős csatárra is számíthatnak.

Az NHL-es Florida Panthers elengedte Janis Spruktsot, aki a tartalékcsapat, az AHL-ben érdekelt Rochester Americans legjobbja 39 mérkőzésen szerzett 28 pontjával (12 gól, 16 gólpassz). A Boston Bruins szintén hozzájárult Martins Karsums rigai szerepléséhez; ő az AHL-es Providence Bruins legeredményesebbje.

A támadó 43 mérkőzésen 17-szer talált be és adott még 24 gólpasszt is. Újra bekerült a keretbe a 37 esztendős Aigars Cipruss, aki a 2006-os olimpia után lemondta a válogatottságot. Ő most a Dinamóban játszik, ám 24 meccsen csak egyetlen gólt szerzett. Hazájában nemzeti hősként tisztelik, miután ő ütötte az önálló Lettország hokiválogatottjának első gólját 1992. szeptember 7-én, a litvánok elleni meccs 26. másodpercében.

Az olaszok főleg az otthon játszókra számíthatnak - előkészületi meccsen 3-2-re verték a japánokat - , míg az ukránoktól a bő keretben heten is vannak, akik a KHL-ben hokiznak.

"Lettország a legerősebb a mezőnyben, top 10-es csapat, Olaszország egy hete együtt készül, szombaton a japánokat verték 3-2-re. Ukrajna... nos, az ukránok rendkívül motiváltak lesznek ellenünk" - mondta az ellenfelekről Pat Cortina szövetségi kapitány.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK