Vágólapra másolva!
Fordulatokban gazdag, fantasztikus mérkőzésen 33-29-re nyert a Dunaferr a Pick Szeged ellen a férfikézilabda-KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó érdekessége, hogy a 39. percben még a vendégcsapat vezetett hét góllal.

Eredmény, férfikézilabda-KEK, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Dunaferr - Pick Szeged 33-29 (13-18)
Dunaújváros, 1000 néző
v.: Nikolov, G. Nacsevszki (macedónok)
Dunaferr: Stochl - Miss 3, Nagy 5, Kemény, Grebenár 4, Szalafai, Törő 3. Csere: Mikler (kapus), Sándor 3, Zubai G., Bagaric 7, Ancsin 2, Rosta, Bajusz 6/3
Pick Szeged: Puljezevics - Ghionea 3, Krivokapic 7/4, Nenadic 7, Osmajic 7, Zubai 1, Zvizej 1. Csere: Katzirz 1, Laluska 1, Herbert, Petrea 1, Vadkerti, Vancsics
hetesek: 5/3, illetve 5/4.
kiállítások: 6, illetve 10

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, a pénteken 58 éves korában elhunyt Dunaferr-elnök, Orosz Gyula, illetve a vasárnap meggyilkolt Marian Cozma emlékére.

Az első félidőben a hazai együttes 2-2-ig tartotta csupán a lépést, a vendégek Nenadic és Osmajic vezérletével pillanatok alatt 6-2-es előnyre tettek szert. A kiváló támadójáték mellett a Dunaferr kapusainak gyengélkedése is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a hajrában Krivokapic két találatával 18-13-ra alakuljon a félidei eredmény.

Szünet után sem tűnt úgy, hogy bármiféle változás következne be. Osmajic és Nenadic számolatlanul szórta a gólokat, a másik oldalon csupán Bagaric tudott felnőni a feladathoz. Ember nem akadt a teremben, aki a 39. percben, 24-17-es vezetésnél még hitt a Dunaferr esetleges sikerében.

Talán csak Pedrag Petljanski vezetőedző, aki 3-2-1-es védelmi szisztémára állította át csapatát, a kapuba visszaküldte Stochlt, s bevetette Bajuszt is.

A csapat megkezdte a felkapaszkodást, a 45. percre Sándor találatával már csupán kettő volt a Dunaferr hátránya (24-26). Sőt, Grebenár és Nagy bombáival az 54. percre ismét egyenlő volt az állás.

Az utolsó hat percben, 28-28-ról már csak egy csapat volt a pályán. Szegedi részről csupán Krivokapics tudott beköszönni, a hazaiak azonban Bajusz vezérletével rákapcsoltak, s az utolsó bő negyedórát 15-4-re hozva, végül sima, 33-29-es győzelmet arattak.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Szegeden.

230 ezer a vb-labdáért
A mérkőzés előtt magyar szövetség átadta azt a 230 ezer forintot, amelyet a januári magyar-szlovák vb-mérkőzés labdájáért ajánlottak fel árverésen. A befolyt összeget a négy éve autóbalesetben meghalt Kulcsár Anita szülőhelyén, Szerencsen működő Rákóczi Zsigmond Iskolasegítő Alapítvány kapta meg. Az alapítvány kuratóriumának elnöke a volt dunaferres játékos édesanyja.