Vágólapra másolva!
Nem lesz sikersztori a Montreal aktuális túrájából, a Canadiens ötödik meccséből negyediket bukta el, az NHL legutóbbi játéknapján Washintongban maradt alul a centenáriumát ünneplő klub. A góllövőlistát vezető Alekszandr Ovecskin a Montrealt sem kímélte, ráadásul az orosz zseni egészen parádés gólt szerzett: lecsapott egy eladott korongra, fordulás közben a palánkra pöckölte a korongot, megkerült egy védőt, és bár egy másik hátvéd szorongatta, majd lerántotta, a jégen fekve is betuszkolta a pakkot a rövid sarokba.


Ovecskin 2006 januárjában a Phoenix ellen szerzett hasonlóan látványos gólt, akkor is a jégen fekve juttatta a korongot a kapuba. "Néha kell csinálni valami új dolgot" - nyilatkozta az orosz játékos, amikor arról kérdeztek, honnan jött az ötlet, hogy a palánkra passzolt koronggal saját magát indítsa a gól előtt. "Edzésen is szoktam ezzel próbálkozni, ilyenkor Bruce Boudreau mindig rámszól, hogy mit csinálok, amire azt válaszolom, hogy igyekszem változatosabbá tenni a játékom".


Ovecskin Phoenix elleni gólja 2006-ból

A meccs végül szétlövésben dőlt el, a büntetőpárbaj csak két körig tartott, mert a Capitalsben Alekszandr Szjomin és Nicklas Bäckström is betalált, a Montrealnál pedig mindkét lövő hibázott.

eredmények:
New York Rangers - New York Islanders 3-1
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 4-3
Washington Capitals - Montreal Canadiens 4-3 - szétlövés után
Detroit Red Wings - Nashville Predators 6-2
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 3-4