Vágólapra másolva!
Nem kevesebbet állít hétfő reggel megjelenő számában a Flensburger Tagblatt, mint azt, hogy a THW Kiel férfikézilabda-csapata vesztegetéssel érte el, hogy 2007-ben megnyerje az SG Flensburg-Handewitt elleni Bajnokok Ligája-döntőt.

A lap még meg sem jelent, de a német média máris a témáról cikkez, hiszen az ország legteljesebb mértékben érintett az ügyben. A 2006-2007-es férfikézilabda-BL fináléjában ugyanis két német együttes, a THW Kiel, illetve SG Flensburg-Handewitt csapott össze egymással.

Az első találkozó 28-28-as döntetlenje után a hazai Sparkassen-Arenában 29-27-re nyert a Kiel, ezzel elhódította a legrangosabb trófeát. A lap állítólag több érdekes részlettel is szolgál majd hétfői számában.

A német hírügynökségnek Frank Bohmann, a Bundesliga első embere annyit mondott, egyelőre minden csak spekuláció. Ám a helyzet tisztázásának érdekében vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta. "A helyzet rendkívül súlyosnak tűnik, szeretnénk gyorsan a végére járni, s magyarázatot találni."

"Emlékszem, annak idején az öltözőben mi is beszéltünk arról, hogy nem volt sportszerű az egész mérkőzés. De olyan régen történt már mindez" - nyilatkozta Lars Christiansen, a Flensburg balszélsője.

A 2007. április 27-én játszott kieli BL-döntő visszavágóját a lengyel Miroslaw Baum, Marek Goralczyk kettős vezette, akiket korábban már meggyanúsítottak hasonló csalással. A páros vezette ugyanis a 2004-es olimpia női fináléját, ahol Dánia büntetőkkel győzte le Dél-Koreát.

Botrány botrány hátán
2005-ben robbant ki minden idők legnagyobb német fogadási botránya. Robert Hoyzer játékvezető összesen 9 mérkőzést csalt el, illetve próbált elcsalni, azért, hogy társai különböző fogadásokon komoly pénzeket nyerjenek. A német bíróság végül két év és öt hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.
A botrány hátszeleként több gyanús mérkőzés is terítékre került. Frank Bohmann szerint ilyen lehetett a 2000-es férfikézi-BL döntője, amelyen az első mérkőzést három góllal megnyerő Kielnek esélye sem volt Barcelonában (29-24), köszönhetően a szlovén Kalin, Koric bírópárosnak.