Vágólapra másolva!
A dán Morten Soubak mellett Németh Andrást is szívesen látnák a brazil nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként, árulta el a titkot a Győri Audi ETO új szerzeménye, Eduarda Amorim. A Hypo jelenlegi szakvezetője megerősítette, a lányok örülnének annak, ha ő venné át a szakmai munkát.

Hétfőn sajtótájékoztató keretében a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata bemutatta új igazolását, a brazil Eduarda Amorimot. A 2006-os junior világbajnokság legjobb balátlövőjének választott klasszis Brazíliában a Blumenau és Sao Paolo Methodist csapatában kézilabdázott, majd a már említett csehországi vb után igazolt Szkopjeba. Sokáig csábította az osztrák Hypo, de mire az osztrák klub megtette legújabb ajánlatát, addigra már eldöntötte, Győrbe szerződik.

Az eseményen - a balátlövő bemutatása mellett - azonban elhangzott még egy érdekes információ, éppen Amorim szájából.

A klasszis átlövő ugyanis elmondta, a válogatottnál is komoly változások várhatóak, hiszen többek között a 2011-es vb rendezési jogának elnyerése miatt új, európai szakvezetőt szeretnének a nemzeti csapat élén látni.

Két lehetséges jelölt van: a dán Morten Soubak (aki korábban az FCK csapatánál Siti Eszter és Pálinger Katalin edzője is volt, majd két éve Brazíliában faragott bajnokcsapatot az EC Pinheiros férfiegyütteséből), illetve Németh András.

"Megtisztelő" - mondta megkeresésünkre Németh András, aki mosolyogva kommentálta a hírt. "Az igaz, hogy a brazil csajok nagyon csípnek, hiszen négyen is szerepelnek a Hypóban. Ők megkérdezték tőlem, mit szólnék ehhez, én azt válaszoltam, ha alkalom kínálkozik, beszéljünk róla."

Németh András azt hozzátette, ha össze is jönne a közös munka a brazil szövetséggel, azt semmiképpen sem főállásban vállalná. "Egyelőre azonban azt kell hangsúlyoznom, hivatalos formában semmilyen megkeresés nem történt."