Vágólapra másolva!
Az idegenbeli sikert követően hazai pályán nem bírt a francia Montpellier együttesével az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata a BL-középdöntő utolsó fordulójában. A 23-22-es vereség azt jelenti, a magyar csapat ugyan továbbjutott, de hogy első, vagy második helyen, arról a vasárnapi León-Flensburg összecsapás végeredménye dönt majd.

Eredmény, férfi BL, középdöntő, 3. csoport, utolsó forduló:
MKB Veszprém KC - Montpellier (francia) 22-23 (11-10)
Veszprém, 5000 néző
v.: Baum , Goralczyk (lengyel)
gól: Ilyés 5, Markovic 4/1, Iváncsik T. 3, Iváncsik G. 3, Pérez 3, Eklemovics 2, Vujin 1, Gulyás 1, illetve Accambray 8/2, Megannem 5/2, Juricek 4, Szobol 4, Salou 1, L. Karabatic 1
hetesek: 1/1, illetve 6/4
kiállítások: 6, illetve 2 perc

"Megfelelő motivációval és alázattal pályára lépve szeretnénk megszerezni a csoportgyőzelmet" - nyilatkozta a Montpellier elleni BL-találkozó előtt Mocsai Lajos, az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának vezetőedzője.

A zsúfolásig megtelt Veszprém Arénában ötezren tapsolták állva Petre Cozmát, az egy hónapja meggyilkolt Marian Cozma édesapját, akinek Gyenesei István önkormányzati miniszter a Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát adományozza a nemzeti ünnep alkalmából.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára a találkozó előtt átadta a tavalyi év legjobb légiósának és legjobb védőjének járó díjakat Dejan Pericnek és Ilyés Ferencnek. Az átlövő egyébként vállalni tudta a játékot, noha egy hete, Leónban súlyosnak tűnő kézsérülést szenvedett, de ott volt a pályán az ugyancsak sérülésből felépülő Iváncsik Tamás is.

Óriási iramban kezdődött a mérkőzés, tíz percig csupán Ilyés tudott gólt szerezni hazai részről, 3-5 után Eklemovics jelezte, más is a pályán van. Peric ezúttal nem védett olyan eksztázisban, mint általában, a Veszprém is pontatlanabbnak tűnt. Igaz, az elmúlt hetek varázslatos játéka után mára százszázalékos teljesítmény is gyengébbnek tűnhetett a külső szemlélő számára.

Forrás: foto24.hu

Petre Cozmát állva tapsolta a Veszprém Aréna közönsége
Forrás: foto24.hu

Az ötgólos Accambrayt nem lehetett tartani, 6-7 után azonban Iváncsik Tamás két villámgyors indulásával, majd Pérez átlövésével 9-7-re alakult az eredmény. Hazai pályán ilyenkor szokott meglépni az együttes, ám a támadójáték akadozott, így a gól nélkül szenvedő Vujin helyére beálló Markovic két bombájával 11-10-es eredménnyel mehettek pihenőre a felek.

A védekezéssel nem akadt gond a folytatásban sem. Peric újabb hetest védett (az első játékrészben Abatit, majd Accambrayt babonázta meg), Ilyés, Gulyás és Vujin találataival végre háromra nőtt az előny (15-12).

Ám ezúttal ez sem hozta meg a várt áttörést, elég volt néhány elrontott támadás, s hét perc alatt már ismét a franciák vezettek (15-16). Szobol két gólját Mocsai mester sem hagyhatta szó nélkül, az 51. percben, kétgólos hátránynál időt kért.

Az 55. percre Markovic hetesével ugyan visszajött a mérkőzésbe a csapat (20-20), ám Accambray 10 méterről kilőtte a bal alsót, Szobol gyors indulásból a jobb sarkot választotta (20-22).

Forrás: foto24.hu

Forrás: foto24.hu

Az utolsó három percben Karaboué is bebizonyította, nemcsak turistaként szerzett olimpiai aranyat Pekingben, két bravúrt is bemutatva (főleg Gulyás ziccerénél védett hatalmasat) segítette a franciákat.

70 másodperccel a vége előtt Eklemovics szépített, 15-tel a vége előtt Pérez egyenlített, ám még így is maradt idő egy gyors ellenakcióra, amelynek végén Vilovski szabálytalankodott Juricekkel.

Az időn túli hetest Megannem belőtte, ezzel a Montpellier 23-22-re győzött. Hogy a magyar együttes csoportelsőként vagy a második helyen jut tovább, arról az Ademar León-Flensburg mérkőzés dönt majd. Amennyiben a németek nem nyernek idegenben, Mocsai Lajos csapata végez a 3. csoport élén.

Forrás: foto24.hu

Forrás: foto24.hu

Mocsai Lajos vezetőedző: "A franciáknál több alapember hiányzott, és akik a helyükön játszottak, mindent kiadtak magukból. Nem játszottunk olyan jól, mint idegenben, nem voltunk elég türelmesek. Az első félidőben a védekezés, a másodikban a támadás nem ment, érződött, hogy ebben a megerőltető sorozatban elfáradtunk, nem voltunk eléggé kreatívak, nem becsültük meg a labdát. Most mást kell kitalálni, hogy ismét egységesek legyünk, mert egy hét múlva jön a Szeged fontos bajnoki mérkőzésre."

Az állás:
1. Veszprém 8 pont
2. Flensburg 6
3. Montpellier 5
4. León 3