Vágólapra másolva!
Heveny szívelégtelenség okozta ifj. Ocskay Gábor múlt keddi halálát - jelentette be hétfőn az elhunyt jégkorongozó édesapja, id. Ocskay Gábor. A gyászoló édesapa, aki egyben az Alba Volán szakosztály-igazgatója, a boncolást végző szakembertől azt az egy mondatot kapta írásban, hogy heveny szívelégtelenség miatt állt be a halál. Megjegyezte: az orvosok arról is tájékoztatták, ilyen tragédiák bárkivel megtörténhetnek, nem csak élsportolókkal.

"Heveny szívelégtelenség esetén három-négy percen belül kell érkeznie a segítségnek, különben bekövetkezik a halál. Függetlenül az életviteltől, kortól" - tette hozzá id. Ocskay.

Kitért rá, hogy fia emlékére olyan alapítványt hoznak létre, amely fiatal jégkorongozókat és beteg gyerekeket, illetve gyerekek kezelését végző kórházakat, klinikákat támogat. A sportoló hagyatékának egy részét elárverezik, az ezekből befolyó összeget is az alapítvány kapja. A jövőben rendszeresen szerveznek majd Ocskay Gábor-emléktornát.

Forrás: MTI

"Szeretném megköszönni az orvosoknak, Papp Lajos szívsebésznek, a csapatnak, hogy végig kiálltak Gábor mellett. Fiamnak a hoki volt az élete, ha ezt elveszik tőle akkor, amikor kiderült a szívproblémája, biztosan összetört volna. Emlékét őrizzük békében!" - utalt arra id. Ocskay Gábor, hogy a 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége ellenére fia négy hónapos kihagyás után, több eltanácsolást követően végül engedélyt kapott a sportolásra.

Tóth István, a 187-szeres válogatott csatár klubjának, az Alba Volán SC-nek a társelnöke a hétfői, székesfehérvári sajtótájékoztatón kiemelte, meglepte őket, hogy mennyien szerették, tisztelték ifj. Ocskay Gábort, a szerdai gyászszertartásra ugyanis rengetegen jelezték részvételüket. Éppen ezért nem a korábban kiadott 13 órától, hanem már negyed egytől be lehet majd menni a jégpályán felállított ravatalhoz.

Közvetlenül ez előtt, délben névtáblaavatóra kerül sor, a csarnok a jövőben ifj. Ocskay Gábor nevét viseli majd. Változni fog a csapatnév is, addig ugyanis, amíg a közlekedési vállalat lesz a névadó szponzor, az együttes Alba Volán 19-ként fog szerepelni. A módosítás ifj. Ocskay mezszámára utal, amelyet egyébként a klub és a szövetség is visszavonultat, vagyis ezzel a számozással a jövőben sem a székesfehérvári csapatban, sem a válogatottban nem játszhat majd senki.

A közönség 12.15 és 14 óra között búcsúzhat el a ravatalnál. A koporsót a jégpálya közepén helyezik el, oda szőnyegen juthat be, aki főhajtással szeretne tisztelegni az elhunyt előtt. 14.15-kor püspöki ceremónia lesz, majd az emlékezők átvonulnak a Béla úti temetőbe.

Azok, akik autóval érkeznek a jégcsarnokhoz, rendőri kísérettel, konvojban haladhatnak. A gyalogosok számára az Alba Volán 15 különbuszt biztosít.