Vágólapra másolva!
Ruszlan Szalej személyében Stanley-kupa-döntős hátvéd is lesz a magyarokkal azonos csoportban szereplő fehérorosz válogatottban az egy hét múlva kezdődő svájci jégkorong-világbajnokságon.

A fehérorosz szövetség honlapján az olvasható, hogy Glen Hanlon szövetségi kapitány (volt NHL-es edző) reméli: a legjobb nyolc között végez a csapata, de nem azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy - mint a 2002-es olimpián - az elődöntőig menetelnek.

Az évi több mint 3 millió dollárt kereső, 2003-ban az Anaheim Mighty Ducksszal NHL-finalista Szalej mellett Mihal Grabovszkij (Toronto Maple Leafs) is tagja a keretnek, azonban a csatár biztosítását még nem sikerült elintézni.

Andrej és Szergej Kosztyicin pedig csak akkor játszhat a vb-n, ha a Montreal Canadiens kiesik a Boston Bruins ellen az NHL rájátszásában.

Amennyiben a Keleti főcsoport első helyén záró Bruins négy vagy öt meccsen jut tovább, akkor a testvérpár a magyarok elleni, április 28-i meccsen is szerepelhet.

A fehérorosz keret:
kapusok: Andrej Mezin (Metallurg Magnyitogorszk), Vitalij Koval (Dinamo Minszk), Igor Brikun (Gomel)
hátvédek: Andrej Antonov, Alekszandr Makrickij, Dmitrij Korobov (Dinamo Minszk), Viktor Kosztyucsonok, Andrej Basko (Amur Habarovszk), Ivan Uszenko (Gomel), Alekszandr Rjadinszkij (Junoszty Minszk), Ruszlan Szalej (Colorado Avalanche)
csatárok: Andrej Mihaljov, Jaroszlav Csuprisz, Szergej Gyemagin, Dmitrij Melesko, Alekszandr Kulakov, Andrej Sztasz (Dinamo Minszk), Alekszej Ugarov, Oleg Antonyenko (Balasiha), Dmitrij Dugyik, Jevgenyij Kovirsin (Keramin Minszk), Konsztantyin Kolcov (Szalavat Julajev Ufa), Alekszej Kaljuzsnij (Dinamo Moszkva), Alekszandr Borovkov (Szibir Novoszibirszk)

A magyar érdekeltségű A csoport programja:
április 24., péntek:
Fehéroroszország - Kanada 16.15
Szlovákia - MAGYARORSZÁG 20.15

április 26., vasárnap:
Szlovákia - Fehéroroszország 16.15
Kanada - MAGYARORSZÁG 20.15

április 28., kedd:
MAGYARORSZÁG - Fehéroroszország 16.15
Kanada - Szlovákia 20.15