Vágólapra másolva!
A Philadelphia meglepetésre nyert Orlandóban, míg a nyugati első Los Angeles Lakers legyőzte a vendég Utah-t az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának négy sikerig tartó főcsoport-negyeddöntőjében.

A Sixers negyedszer látogatott a Magic-csarnokba az idény során, és először diadalmaskodott, a győztes találatot Andre Iguodala szerezte 2,2 mp-cel a vége előtt. A házigazdáknál az olimpiai bajnok Dwight Howard 31 pontig és 16 lepattanóig jutott.

A Lakers főként a 24 pontos Kobe Bryant révén verte a Jazzt, amely a statisztikák ismeretében semmi jóra nem számíthat a folytatásban: a korábban a Chicagót edző Phil Jackson ugyanis mind a 41-szer továbbjutott csapataival, ha megnyerte egy rájátszásbeli párharc nyitányát...

A Miami szezonbéli legkevesebb pontját dobta Atlantában, az alapszakasz mesterlövészi címével büszkélkedő Dwyane Wade mindössze 19 pontot ért el.

A játéknap legjobbja a 36 pontos denveri Chauncey Billups lett, a Charlotte-ot 29 ponttal verő Nuggets fennállásának második legnagyobb különbségű sikerét aratta a playoffban.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő, első mérkőzések:
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 113-100
Denver Nuggets - New Orleans Hornets 113-84

Keleti főcsoport:
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 98-100
Atlanta Hawks - Miami Heat 90-64