Vágólapra másolva!
A címvédő Boston Celtics hétfőn óriási csatában nyert, s ezzel egyenlített a Chicago Bulls ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében. A Celticshez hasonlóan a San Antonio Spursnek is sikerült az első hazai vesztes meccs után győznie, és 1-1-re alakítania a Dallas Mavericks elleni párharc állását.

A Celtics-Bulls meccs az első perctől az utolsóig nagyon izgalmasan alakult, a csapatok fej fej mellett haladtak, s a győztes hárompontost Ray Allen két másodperccel a záró dudaszó előtt engedte el.

A Kevin Garnettet nélkülöző hazaiaknál Allen elsősorban a második félidőben villogott, az azt megelőző két pontjához a harmadik és negyedik negyedben 28-at tett hozzá. A túloldalon Ben Gordon volt ellenállhatatlan, ám hiába szerzett 42 pontot, s egyenlített 12 másodperccel a lefújás előtt, csapata kikapott.

A Celticshez hasonlóan a San Antonio Spursnek is sikerült az első, vesztes hazai meccs után győznie, és 1-1-re alakítania a Dallas Mavericks elleni párharc állását.

A legutóbb 2007-ben bajnok Spurst Tony Parker vezette sikerre, a francia kosaras 38 pontot és nyolc gólpasszt jegyzett a találkozón. Az első meccset öt ponttal megnyerő dallasiak ezúttal nem voltak egy súlycsoportban riválisukkal, már az első negyed végén 11 pontos hátrányba kerültek és egyetlen percig sem volt igazi esélyük a sikerre.

Rájátszás, első forduló, 2. mérkőzés:
Keleti főcsoport:
Boston Celtics - Chicago Bulls 118-115
az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
1-1

Nyugati főcsoport:
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 105-84
az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
1-1