Vágólapra másolva!
Némi meglepetésre fölényes Eger-sikerrel rajtolt el a Vodafone férfivízilabda- bajnokság rájátszása pénteken a fővárosban: az alapszakaszban második Honvéd és harmadik Eger elődöntős párharcának első mérkőzésén a vendégcsapat 5 góllal nyert a Domino Kőér utcai otthonában.

rájátszás az 1-4. helyért, 1. mérkőzés:
Domino-Honvéd - ZF-Eger 5-10 (1-2, 0-2, 1-4, 3-2)
a 10 pontig tartó párharcban - az egymás elleni alapszakaszos meccsek pontjaival - az Eger 6-3-ra vezet.

A budapesti kirándulás alighanem minden várakozást meghaladóan alakult Gerendás György együttese számára, amely az elejétől a kezében tartotta a találkozó irányítását. Bár Biros Péter nyitótalálatára a hazaiaktól még válaszolt a szintén háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, az egriek kiválósága újabb két alkalommal eredményes volt a második negyed elejéig, ami meghatározta az összecsapás menetét. Szivós Márton révén 2-4-re még tudott módosítani a Honvéd, utána azonban mintha csak egy csapat lett volna a medencében, az alapszakaszban harmadik Eger fokozatosan elhúzott, és uralta a találkozót.

A harmadik negyed végén már 8-2-re, majd 10-3-ra is vezetettek a vendégek, és végül felettébb magabiztosan nyertek 10-5-re. A második összecsapást vasárnap rendezik Egerben, 18 órától.

a másik elődöntős párban:
TEVA-VasasPlaket - Aprilia-FTC-Fisher Klíma 8-5 (2-2, 3-2, 2-0, 1-1)
a Vasas 9-0-ra vezet, s már csak egy győzelemre van szüksége a döntőbe jutáshoz.

Két negyeden át szívósan ellenállt az FTC, amely az elején egyszer vezetett is 2-1-re. Aztán a második nyolc percben 5-3-ról még egyszer visszazárkózott 5-4-re a zöld-fehér gárda, a nagyszünetet követően azonban az öt olimpiai bajnokot is felvonultató piros-kékek már egyértelművé tették, hogy övék az erősebbik csapat.A második összecsapást vasárnap rendezik a Népligetben, 17 órától.

A győzelem 3 pontot ér, a rájátszás első körében a felsőházban, vagyis a legjobb négy gárda vetélkedésében döntetlen nem lehet, ha így állnának a csapatok négy negyed után, előbb 2x3 perces hosszabbítás, illetve ha kell, büntetőpárbaj következik.