Cortina nyolc játékossal volt elégedett, Kangyal búcsúzik

2009.05.04. 16:45

Pat Cortina, az élvonaltól búcsúzó magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya nyolc játékossal volt kimondottan elégedett a svájci világbajnokságon - derült ki a vébén készített osztályzataiból.

A két kapus, Szuper Levente és Hetényi Zoltán mellett a hátvéd Horváth András, Tokaji Viktor, Svasznek Bence, Sille Tamás, valamint a csatár Ladányi Balázs, illetve súlyos sérülésig mutatott teljesítményével Benk András kapott négyest az "osztályfőnöktől".

A kapitány külön kitért Palkovics Krisztiánra, akit 3.5-ra értékelt, ám megjegyezte, az elhunyt ifj. Ocskay hiánya miatt neki különösen nehéz volt minden meccs, minden perc, jégen és azon kívül.

Az egész csapat 3.5-ös, legfeljebb "4 alát" érdemelt ki Cotinától, aki hangsúlyozta, akkor lehetett volna bennmaradni a legjobb 16 között, ha 5-ös osztályzatot tudott volna adni.

Az osztályzatok:
kapusok: Szuper Levente 4, Budai Krisztián - nem játszott, Hetényi Zoltán 4
hátvédek: Horváth András 4, Tokaji Viktor 4, Szélig Viktor 3.5, Ennaffati Omar 3, Svasznek Bence 4, Sille Tamás 4, Kangyal Balázs 3.5, Ondrejcik Rastislav 2.5
csatárok: Benk András - sérüléséig 4, Palkovics Krisztián 3.5, Fekete Dániel 3.5, Kovács Csaba 3.5, Vas Márton 3.5, Ladányi Balázs 4, Peterdi Imre 3.5, Vas János 3, Nagy Gergő 3, Kóger Dániel 3, Jánosi Csaba 3.5, Majoross Gergely 3.5, Vaszjunyin Artyom 3.5, Holéczy Roger 3.5

Világbajnoki mérkőzésen Kangyal Balázs már nem lép pályára a magyar jégkorong-válogatottban. Ezt a 237-szeres válogatott hátvéd mondta közvetlenül a svájci világbajnokság utolsó magyar érdekeltségű mérkőzése után.

"Tétmérkőzésen nem játszom többet. Keveseknek adatik meg, hogy a csúcson hagyják abba. Valakinek egy olimpiai vagy világbajnoki cím jelenti a csúcsot, nekünk, magyar hokisoknak az A csoportos szereplés" - mondta Kangyal, aki július 24-én lesz 40 esztendős.

"Természetesen, ha úgy alakul, hogy az otthon játszókból kell kiállítani csapatot egy barátságos meccsre, akkor szívesen megyek, de vb-re már nem" - tette hozzá.

Kangyal klubjában, a Budapest Starsban folytatja még, mert a csapat tulajdonosai kérték, hogy legalább még egy évet húzzon le, pedig ott nem csak hátvéd, hanem szakmai vezető is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Ajánlataink