Vágólapra másolva!
Súlyos térdsérülést szenvedett a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának világklasszis játékosa, Görbicz Anita. Az irányító a Budapest Bank-FTC-Rightphone elleni bajnoki 45. percében egy rossz mozdulat után maradt a földön, ölben kellett levinni a pályáról, így biztosan kihagyja a Viborg elleni BL-döntő szombati első mérkőzését.

"Görbicz Anita bal térdének a szalagrendszere szakadt be. A külső oldalszalag sérült meg. Az, hogy ez mennyire súlyos, és, hogy tud-e játszani a BL-döntőn, csak a szerdai vizsgálat után derül ki" - nyilatkozta a mérkőzés után Dr. Szálasy László csapatorvos a Kisalföldnek.

A szerdai vizsgálaton kiderült, valóban megsérült Görbicz térdében a keresztszalag, így a győriek csapatkapitánya biztosan nem léphet pályára a BL-döntő szombati, dániai mérkőzésén.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fRqLMB1FM2mhrUxR


A kezi.hu információja szerint az MRI a sérülés mértékét nem mutatta ki pontosan, így dr. Balogh Péter jövő szerdán, május 13-án, Görbicz Anita születésnapján atroszkópos módszerrel vizsgálja meg a sérült testrészt, ezt követően dől el, hogy szükséges-e a műtét. Így arra is kevés az esély, hogy a világklasszis játékos pályára lépjen a Bajnokok Ligája döntő május 16-i, veszprémi visszavágóján.

"Nem emlékszem tisztán az esetre, hogy mennyi testi kontaktus volt köztem és a mellettem futó Szamoránsky Piroska között, amikor megsérültem. Azt tudom, hogy ki akartam cselezni őt és e közben kifordult a térdem" - elevenítette fel a Ferencváros elleni mérkőzésen bekövetkezett sérülést az irányító. "Természetesen sajnálom a történteket, hiszen életem első BL-döntőjén léphettem volna pályára a Viborg ellen. De ilyen a sport, most minden erőmmel azon leszek, hogy mielőbb felgyógyuljak."