Vágólapra másolva!
Külön szponzorokat von be a júniusi Európa-bajnokságra készülő nőikosárlabda-válogatott működtetésébe Rátgéber László szövetségi kapitány.

"Bár Sterbenz Tamás főtitkár tegnap megnyugtató híreket közölt a játékosok biztosításáról és a körülmények javításáról, mi egy kis belső menedzselésre szántuk el magunkat" - nyilatkozta a szakvezető a Győr közelében elköltött ebéd után.

"Jövő héten ülünk le tárgyalni néhány támogatójelölttel, amelyek nem a szövetséget, hanem csak a női válogatottat akarják segíteni. A lányok egyébként azt kérték, hogy jövő héten Berényi János MKOSZ-elnök is látogasson el hozzájuk."

A csapat egyik legjobbjának, a bokasérüléssel küszködő Vajda Annának az állapotáról a tréner annyit mondott, hogy a pécsi játékos nem tart a többiekkel a hétvégi, csehországi túrára, de jövő szerdán bekapcsolódik az edzésekbe.

Az Euroliga-győztes Szpartak Moszkvával az orosz bajnoki döntőt 2-1-re elbukó Rátgéber meglepő hírrel szolgált a finálé utóéletéről: "Az orosz szövetség illetékes bizottsága közölte, hogy múlt kedden a mindent eldöntő jekatyerinburgi meccset a bírók elcsalták. Hét súlyos tévedést állapítottak meg a kárunkra, amelyből kettő az utolsó percben esett, az ellenfél győztes kosara például lépéshiba után született. A játékvezetők három hónapos eltiltást kaptak. Ma egy független sportbíróság érvénytelenítette a döntő végeredményét, ezt a Jekatyerinburg természetesen azonnal megfellebbezte. Várom a fejleményeket..."

A Szpartak Moszkva sportigazgatója, Steve Kostalas csütörtökön a bíróság döntésével kapcsolatban elmondta, hogy ugyan az mindenben klubjának adott igazat, ennek ellenére nem törlik a finálé eredményét, s Jekatyerinburg marad a bajnok. A sportvezető úgy véli, "a műtét sikerült, de a beteg meghalt", hiszen hiába lett erkölcsi győztes a Szpartak, az érem színe maradt, ami volt, ezüst.