Társoldalunk:

Válogatott kézikapust igazolt a Fehérép

2009.05.13. 6:26

Közel három hónappal azután, hogy Vincze Melinda csatlakozott a Fehérép Alcoa nőikézilabda-csapatához, a fehérvári klub újabb magyar válogatott játékos érkezését jelentette be. A 28. születésnapját ebben a hónapban ünneplő kapus, Pastrovics Melinda egyéves szerződést írt alá.

"Amikor megkeresett a Fehérvár - nem titok, immáron sorozatban a harmadik éve - szakmai szempontokat is figyelembe vettem, Sugár Timi személye döntő volt. A Fradiban éveken át együtt játszottunk, így jól tudom, hogy nagyon ambiciózus és pozitív személyiség. Úgy érzem, sokat tud még segíteni a fejlődésemben, a pályafutásomban. Emellett beszéltem Sótonyi Lászlóval is, aki felvázolta a célokat; olyan megfiatalított társasággal képzeli el a jövőt, mely akadályt nem ismer, s ez nekem nagyon szimpatikus volt. Ez volt a két fő szempont, ami miatt a Fehérép Alcoát választottam" - nyilatkozta Pastrovics Melinda.

"Kiskunhalason születtem, és ott is kezdtem el kézilabdázni. Innen kerültem el a Ferencvárosba, ahol a Vasasnál kölcsönben eltöltött egy szezont is számolva hét évet húztam le. Itt éltem meg eddigi legnagyobb sikereimet is, sok olyan eredményt értem el a Fradival, amire büszke lehetek, mint az EHF-kupa-győzelem és a magyar bajnoki cím. Már az is nagy dolog, hogy ennyi éven át játszhattam ebben a patinás klubban, de a bajnoki elsőség egy életre szóló, feledhetetlen élménnyel szolgált. Az idei szezont a DVSC-Aquaticum csapatánál töltöttem, és egy év után a váltás mellett döntöttem. A tavalyi év végén a macedóniai Európa-bajnokságon képviselhettem Magyarországot, amit nagy sikernek érzek. Remélem, pályafutásom hátralévő éveiben még további szép élményekkel sikerül gazdagodnom, bízom benne, hogy épp Székesfehérváron!

Pastrovics beszélt a terveiről is. "Mindenképpen a sportban szeretnék maradni. Egyelőre még a pályán bizonyítanék néhány évig, majd ezt követően talán fiatalokkal dolgoznék legszívesebben. Úgy gondolom, még sok sikert érhetek el a kézilabdában, ezért dolgozom a továbbiakban is keményen."

Forrás: Presstige Média

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK