Vágólapra másolva!
A címvédő MKB Veszprém 25-24-re nyert a Pick Szeged otthonában a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntősorozatának második mérkőzésén, és így már csak egyetlen siker választja el az aranyéremtől.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged - MKB Veszprém 24-25 (13-17)
gól:
Ghionea 6/2, Zvizej 4, Andjelkovic 4, Katzirz 3, Zubai 3, Krivokapic 2, Laluska 2, illetve Vujin 6/1, Vilovski 5, Iváncsik G. 2, Eklemovics 2, Gulyás 2, Perez 2, Iváncsik T. 2, Korazija 2, Ilyés 1, Lapcevic 1
hetesek: 3/2, illetve 1/1
kiállítások: 14, illetve 8 perc
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Veszprém javára.

A veszprémi vereség után sorsdöntő összecsapásra készült a Pick Szeged férfikézilabda-csapata a döntő második mérkőzésén, hiszen egy esetleges győzelemmel megtarthatta volna esélyét, vereséggel viszont a rivális kerülhetett kézzel fogható közelségbe az aranyéremhez.

A mérkőzés kezdődobását a Tisza Volán egykori hokisa, a jelenleg Dunaújvárosban játszó, világbajnoki résztvevő jégkorongozó, Peterdi Imre végezte el - nyakában egy Szeged-sállal.

Kissé zaklatottan kezdődött a mérkőzés, az 5. percben Vujin átlövését követően földön maradt, Matic és Andjelkovic is időhúzást reklamált, utóbbi sárga lapot kapott. A következő támadásban Lusnyikov Zvizejt rántotta le "észrevétlenül", az induló veszprémi támadás során Ghionea vett elégtételt az orosz beállóson, s szinte kilökte a kispadhoz...

Két gyors szegedi kontra emberhátrányban elég volt ahhoz, hogy 4-2-re meglépjen a Szeged, sőt, a 11. percben Zvizej szólóját követően 7-4-re módosult az állás.

Puljezevics kisebb bokasérülést szenvedett, amikor védését követően a labdáért nyargalt, de nem valószínű, hogy ez a rövid ápolás törte meg a hazai lendületet. Ám tény, a Szeged leragad hét dobott gólnál, s mire felébredt álmából, zsinórban nyolcat kapott, s már az ellenfél vezetett 12-7-re.

A 18. percben ugyan 7-10-nél még megpróbált időt kérni a Szeged, amelynek első másodperceiben a dühös Puljezevics szavait fordította Matic edző. "Mint a kislányok, úgy védekezünk" - dühöngött a kapus, akit edzője kicsit arrébb tolt, hogy átvegye a szót, ő pedig leült a kispadra.

S bizony igaza volt: vagy Vujin lőtte át úgy az Osmajic, Laluska belső tornyot, hogy esély sem volt odaérni a felső sarkos bombákra, vagy Vilovski kapott kiváló bejátszást, s nem hibázott.

A 28. percben Pérez emberhátrányban is betalált, s félidő hajrájára érkezett is Marjanac a hazai kapuba, a félidei 17-13-as veszprémi vezetést Gulyás állította be.

Forrás: MTI

Zubai Szabolcs gólhelyzetben

Őrült lendülettel kezdte a második játékrészt a Szeged, Ghionea, Katzirz, majd Andjelkovic is betalált (16-17), Marjanac pedig szenzációsan védett, még Vujin hetesét is kirúgta. Pontosan hat perc telt el, mire Pérez révén a Veszprém is jelezte, pályán van

Marjanac figyelme nem lankadt, a szerb válogatott kapus oroszlánrészt vállalt abból, hogy Zvizej révén a 41. percben ismét a Szegednél legyen az előny (20-19). A hazaiak azonban nem tudtak élni a lélektani lehetőséggel, amelyet az újbóli vezetést kínált, a Veszprém zsinórban három góllal ismét a maga javára fordította az állást (20-22).

Ghionea büntetőjét követően a 49. percben Laluska előbb egyenlített, majd újabb átlövésével visszavette a vezetést a Szeged (23-22). A hajrá idegtépő taktikai csatát hozott, a Veszprém tapadt a Szegedre, amely 24-23-ra még vezetett, ám Korazija ejtése, illetve Eklemovics utolsó percben elért találatával végül a címvédő örülhetett (24-25).

Ebben a szezonban ez volt az ötödik meccs a két együttes között, és mindig a Veszprém nyert. Folytatás vasárnap, a csata veszprémi sikerrel eldőlhet véglegesen.

A további program, 3. mérkőzés:
vasárnap 12.45:
MKB Veszprém - Pick Szeged

ha szükséges, 4. mérkőzés:
május 28., csütörtök 18.00:
Pick Szeged - MKB Veszprém

5. mérkőzés:
május 30., szombat 18.00:
MKB Veszprém - Pick Szeged