Vágólapra másolva!
Az illetékes miniszter döntése értelmében - a nehéz gazdasági helyzetre való hivatkozással - az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata nem kapja meg azt a 100 millió forintos támogatást, amelyet a kormánytól kért a Marian Cozma meggyilkolása miatt kialakult többletköltségek fedezésére.

Múlt kedden az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottság egyhangúlag támogatta a MKB Veszprém kérését, amelyből kiderült, hogy az említett összeget az egyesület veszteségeinek kompenzálására, a biztosítási költségek megelőlegezésére, likviditásának támogatására fordította volna.

Hajnal Csaba, a veszprémi kézilabda klub ügyvezetője korábban azt mondta: ha nem kapnak segítséget, nem tudnak ezen a szinten tovább működni, önállóan nem tudják megoldani a helyzetet.

A román beállós halálát követő vizsgálatok csak augusztus végére, szeptemberre zárulnak le, addig a biztosító nem fizet. Továbbá három új játékost kellett hozniuk, valamint a támadásban megsérült Zarko Sesum és Ivan Pesic gyógykezelését is a klub fizette.

Marian Cozmát, a Veszprém román beállósát február 8-án hajnalban gyilkolták meg Veszprémben. Két klubtársa, a szerb Zarko Sesum és a horvát Ivan Pesic súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett.