Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers jutott be elsőként a nagydöntőbe az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután idegenben is legyőzte a Denver Nuggetset a Nyugati főcsoport fináléjának hatodik - magyar idő szerint szombat hajnali - mérkőzésén, ezzel összesítésben 4-2-re nyerve a rájátszásos párharcot.

Nyugati-főcsoport, döntő, 6. mérkőzés:
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 92-119
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó csata végeredménye:
4-2 a Lakers javára.

A tavalyi szezon után idén is nagydöntős, és NBA-tagságának 30. fináléjához érkezett Los Angelesben Kobe Bryant remekelt, a gárda legnagyobb sztárja ezúttal 35 pontig jutott, s 10 gólpasszt is adott, de kitett magáért a 20-20 pontot összeszorgoskodó Pau Gasol és Lamar Odom is.

Bryantnek ez a hatodik NBA-fináléja, ám most nem szeretne úgy járni sem ő, sem társai, mint 2008-ban, amikor is az elsőségről határozó tavalyi zárósorozatban alulmaradtak a Boston Celticsszel szemben.

A Lakers az idei nagydöntőben a másik ág, a Keleti főcsoport playoffjának győztesével, tehát vagy az Orlando Magic, vagy a Cleveland Cavaliers együttesével csap össze. Ez utóbbi párharcban az Orlando vezet 3-2-re, a hatodik meccset magyar idő szerint vasárnap hajnalban játsszák a Magic otthonában.