Társoldalunk:

Válogatott csatársorral erősít a Volán

2009.06.10. 14:18

Három válogatott csatárral, Ladányi Balázzsal, Vas Mártonnal és Peterdi Imrével, illetve az erdélyi Mihály Árpáddal erősít az Alba Volán 19 jégkorongcsapata. A fehérvári klub szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy mindannyian egy évre írtak alá. Ladányi és Vas a költségvetését csökkentő francia Brianconból, Peterdi Dunaújvárosból, Mihály pedig a HC Csíkszeredától érkezik.

A három magyar hokis a válogatottban egy támadósort alkot, így megszerzésük komoly erősítést jelent az osztrák bajnokságban (EBEL) is érintett csapatban.

A trió tagjai hangsúlyozták, döntésükben fontos szerepet játszott, hogy most már hármasban is egy klubban szerepelhetnek. Mihály szintén remek játékos, nyolc idényt húzott le a tengerentúlon, többek között NHL-es gárdák tartalékalakulataiban, és az előző idényben őt választották a MOL Liga legjobb csatárának, miután 39 mérkőzésen 79 pontot (40 gól, 39 assziszt) gyűjtött.


Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta: a pénzügyileg is nehéz időszakban fontos, hogy meghatározó magyar játékosok érkeztek az együtteshez, és ha sikerül jó légiósokat is szerződtetni, akkor elérhető az EBEL-rájátszása. Megjegyezte: Mihály fizetését egy csíkszeredai támogató állja.

Hozzátette: a keret nem végleges, lesznek még mozgások, de most a legfontosabb, hogy a válogatott szempontjából is fontos igazolásokról számolhatott be. Ami a többi kiszemeltet illeti: Vas Márton testvére, Vas János külföldön szeretne maradni, Magosi Bálintnak élő szerződése van a Dunaújvárossal, így ők ketten biztosan nem jönnek, ugyanakkor Kóger Dániel, a Salzburg fiatal csatára a hónap végére ígért döntést.

ForrA!s: MTI

A válogatott csatár, Ladányi nagy fogás Fehérváron

Peterdi és Vas hamarosan elkezdi a munkát az Alba Volán 19-nél, míg Ladányira várni kell, mert térdét nemrég műtötték. Mihály a nyár egy részében az Egyesült Államokban készül. Az új edző, a finn Jarmo Tolvanen augusztus elején jön Magyarországra, addig Énekes Lajos és Kóger István másodedzők irányítják az úgynevezett száraz - vagyis nem jeges - tréningeket.

Ladányi Balázs: "Ami a Volánhoz húzott az az, hogy itt látom a fejlődést évről évre, folyamatosan lép előre a klub. És nem mellékesen az EBEL-szereplés is. Készen vagyok a fejlődésre, próbálom kihozni magamból a maximumot."

Vas Márton: "Az elmúlt három évben kipróbáltam a francia ligát, ami elég erős volt, de meggyőződésem, hogy az EBEL még erősebb lesz. Lépésről lépésre szeretnék fejlődni, ameddig a pályafutásom engedi."
 
Peterdi Imre: "Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a székesfehérvári csapatban szerepelhetek, és még nagyobb, hogy a régi csapattársaimmal játszhatom együtt. Bízom abban, hogy az elvárásoknak meg tudunk felelni."


A klub hivatalos honlapján Ocskay Gábor, az Alba Volán 19 szakosztály-igazgatója kiemelte: egész Székelyföld a Volánnak szurkol majd, hiszen a HC Csíkszeredától szerződtetett Mihály Árpád itteni játékát Csató Kovács Imre finanszírozza.

"Négy nagyon komoly csatárerősítéssel leptük meg viszont a közvéleményt, s reméljük, Ladányi, Peterdi és Vas Márton góljaival sok örömet fogunk szerezni a hoki barátainak. A negyedik támadó kissé meglepetés lehet, hiszen a HC Csíkszeredából szerződtettük Mihály Árpádot. Vele kapcsolatban meg kell jegyezni egy újszerű történetet, hiszen csatár székesfehérvári játékát Csató Kovács Imre finanszírozza, így a jégen, a palánkon és a mezen Csíkszereda meg fog jelenni, ezáltal egész Székelyföld nekünk fog szurkolni."

"Három hete folyik a munka, az első héten csak a fiatalok dolgoztak, de most már 20-21 ember készül együtt, s ez a szám a jövő héten növekszik. Jó pár éve a létszám miatt a játékosok kevésbé voltak motiválva, most viszont más a helyzet, hiszen az erősítés kézzel fogható, ami nem csak az Alba Volán 19, hanem az egész magyar jégkorong érdekeit is szolgálja" - nyilatkozta Énekes Lajos másodedző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK