Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás az ob I-ben a harmadik helyen végezett Domino Honvéd után a Szeged-Beton VE LEN-kupa-győztes csapatában folytatja pályafutását.

A válogatottól a pekingi olimpia megnyerése után elköszönt, 33 éves center kétéves szerződést írt alá az új cspatával. Molnár gyakorlatilag hazatér, hiszen Szegeden született, és annak idején itt indult pólós karrierje.

"Egy hároméves megkeresés eredménye a mostani megállapodás, tehát nem új dologról van szó" - nyilatkozta az MTI-nek Molnár. "Most mondtam igent a Szegednek, bár a végén már a Honvéddal is meg tudtam volna egyezni. A Szeged esetében az a vonzó, hogy ebben az évben a LEN-kupát is meg tudta nyerni, idehaza pedig mindig rájátszásra esélyes csapata van. Amellett adott az érzelmi alap is, hiszen éveken át, egészen 1998-ig ott vízilabdáztam, és a feleségem is szegedi kötődésű. Az új bajnokságban négy-öt, vagy akár hat csapat is okkal pályázik a legjobb négybe, reálisan a Szegednek ott a helye a rájátszásban. A játékosmozgásokat elnézve az ob I-ben a következő szezonban nem lesz akkora a Vasas és az Eger fölénye, sokkal kiegyensúlyozottabb mezőnyben dől majd el a bajnoki sorrend."

Molnár mellett ugyancsak elköszön a Honvédtól Windish Ferenc, Gergely Mihály, Györke Zsolt és a román válogatott Iosep Andrei.

A római világbajnokságra készülő 18 tagú magyar válogatott keretben is helyet kapott Gór-Nagy Miklós Montenegróból hazatérve ismét a Domino Honvédet erősíti. A nagyszerű védőjátékossal együtt a csapatnak sikerült itthon tartania a kétszeres olimpiai bajnok Gergely Istvánt és Szivós Mártont a 2008-2009-es bajnokság legjobb kapusát és góllövőjét.

Ami pedig a Domino Honvéd közeli és távolabbi jövőjét illeti, Vad Lajos a csapat vezetőedzője továbbra a fiatalítás híve, és ennek a szellemében a mostani átigazolási időszakban ismét nagyreményű ifjú pólósokat sorakoztat fel a Kőér utcában és készül mélyvízbe dobni. A tavaly színre lépett fiatalok mellett ezúttal Salamon Ferenc, Marnitz Gergő, Mezei Tamás, és a Domino utánpótlásából Lévai Márton kerül az együtteshez.