Vágólapra másolva!
A Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete július 3-5-e között Győrött, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezi meg az V. Országos Szurkolói Kézilabdatornát.

A szurkolói mérkőzések 2002-ben kezdődtek, akkor az ETO- és az FTC-tábor tagjai csaptak össze a pályán (nagy segítséget kapva a két klub kézilabda-szakosztályának vezetőitől), ezzel rendezték a pályán kívüli akkor még ellenséges kapcsolatukat.

Az első - nemzetközi - szurkolói tornát a Veszprém KFC rendezte 2004-ben, de a következő évben már Győrött jöttek össze az ország női és férfi csapatainak szurkolói. Az első tornát a 6 Puttony Szeged gárdája nyerte, amely a következő évben megvédte címét.

2007-ben egy újonc csapat, a Csurgó szerezte meg az első helyet, éppen a rendező győrieket győzte le a döntőben. 2008-ban azonban már hazai sikernek örülhettek a szurkolók, a Green Danger csapata visszavágott az előző évben győztes csurgóiaknak.

Idén várhatóan nyolc csapat küzd a trófeáért: a Nyíregyháza, a Vác, a Gyöngyös, a Csurgó, a Mezőkövesd és Ferencváros szurkolói mellett a győri BKU/WJ és a Green Danger játékosai lépnek pályára a Magvassy-csarnokban.

A viadal szombaton és vasárnap körmérkőzéses rendszerben zajlik, a találkozók 9 órakor kezdődnek. A belépés mindkét napon ingyenes.

V. Országos Szurkolói Kézilabdatorna, Győr, 2009. július 3-5.
Résztvevő csapatok: BKU/WJ Győr, Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda, Green Danger Győr, Gyöngyösi Kézilabda Szurkolói Klub, Magico Ultras Mezőkövesd, Nyíregyháza KFC, Red-Blue Panthers Vác