Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé jutás, az NB I-ben és a Magyar Kupában az első hely megszerzése a cél az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata számára - hangzott el a klub hétfői, idénynyitó sajtótájékoztatóján.

Hajnal Csaba ügyvezető kiemelte: Veszprémben mindig nehéz évet kezdeni, főleg egy olyan szezon után, mint az előző volt, amikor is Marian Cozma februári meggyilkolása után vereség nélkül lett bajnok és MK-győztes a lelkileg megerősödött alakulat.

Mocsai Lajos vezetőedző kitért rá, hogy a 16 fős keret egyszerre erősödik és építkezik, ugyanakkor a magyar és külföldi válogatott játékosok eddig keveset pihenhettek a nyáron.

Magyarády Péter, a Veszprém gazdasági elnöke jelezte: ingyen a klubtól senki sem távozhat, Gál Gyula és Putics Barna esetében kedvező ajánlatra várnak. Érkezett Fazekas Nándor, Renato Sulic, Milan Mirkovic és Mirsad Terzic - előbbi három játékos már korábban szerepelt Veszprémben. Ilyés Ferenc Németországba igazol, Liszkai Szilveszter már Szegeden edz, a Cozma-gyilkosság alkalmával súlyosan megsérült Ivan Pesic pedig a Szarajevo csapatához megy kölcsönbe, ha az orvosok ehhez hozzájárulnak.

A Veszprém szeptember végén játssza első bajnoki mérkőzését, a BL-ben október 3-án lesz a rajt. A legrangosabb európai kupasorozatban újítás, hogy az elődöntőt és a finálét nem oda-visszavágó alapon rendezik, hanem Kölnben lesz a négyes döntő, ahol egyetlen meccs dönt a döntőbe jutásról, valamint az első hely sorsáról is. A felkészülés során közel 15 mérkőzést játszik a gárda, nagyrészt a világ élvonalához tartozó alakulatok ellen.

A Veszprém 16 fős kerete:
kapusok: Fazekas Nándor, Dejan Peric
balszélsők: Iváncsik Gergő, David Korazija
balátlövők: Mirsad Terzic, Perez Carlos
beállósok: Renato Sulic, Uros Vilovski
irányítók: Eklemovic Nikola, Zarko Sesum
jobbátlövők: Marko Vujin, Milan Mirkovic
jobbszélsők: Iváncsik Tamás, Gulyás Péter
védekezők: Jevgenyij Lusnyikov, Ivan Lapcevic