Vágólapra másolva!
Hétfőn tart elnökségi ülést a Magyar Jégkorong Szövetség, s várhatóan megtalálja a megoldást arra a kérdésre, amelyre a június 15-i elnökségin nem, s kinevezi a válogatott szövetségi kapitányát. A hírek szerint Pat Cortina nem marad, ám a szövetségnek van elképzelése utódlását illetően.

Pat Cortina 2003 óta dolgozik a magyar válogatottnál, s alig akadt olyan év, amikor a nemzeti csapat mellett ne lett volna más munkája. 2004-2006 között az Alba Volán, 2006-2007-ben az EHC München, 2007-ben a HC Innsbruck, 2007 óta pedig ismét az EHC München vezetőedzője volt.

A problémák az idei évben kezdődtek, hiszen a német rájátszás egészen a világbajnokság idejéig elnyúlt, így Cortina a felkészülés során ingázott München és Budapest között, a legfontosabb, döntőbeli mérkőzésekre pedig nem maradhatott klubjánál.

A szeptember 11-én rajtoló új Bundesliga-idény alapszakasza március 14-ig tart, azaz papírforma szerint - amennyiben a müncheni együttes rájátszásba jut -, Cortina ismét két feladatra kényszerülne, április közepén ugyanis már a divízió I-es világbajnokságon kellene irányítani a nemzeti csapatot. Ezúttal azonban nem biztos, hogy a válogatott élvezne prioritást.

A Nemzeti Sport információja szerint hat szakembernek van esélye a posztra: Cortina mellett szóba kerülhet még az Alba Volántól télen menesztett Ted Sator, a fehérváriak jelenlegi mestere, Jarmo Tolvanen, a Vasas Bp. Stars szakvezetője, Glenn Williamson, illetve két svéd, Björn Kinding és Mikael Lundström.