Vágólapra másolva!
Az a szurkoló, aki a legtöbbet fizeti, a Sapa Fehérvár AV19 jéghokicsapatának hazai mérkőzésén teljes felszerelésben, a kispadról izgulhatja végig a találkozót.

A székesfehérvári klub szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az itthon játszandó osztrák bajnokik előtt árverést tartanak. Aki a legtöbbet ajánlja fel, az hokis felszerelésben, 99-es számú mezben leülhet a kispadra. A nyertes együtt öltözhet a játékosokkal, nem lehet ott azonban a meccs előtti és alatti taktikai értekezleteken, és nem vehet részt a jeges bemelegítésen. A befolyó összegből a helyi utánpótlást támogatják. Az első hallásra szokatlan kezdeményezést a bajnokságot szervező osztrák szövetség támogatja.

Az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok vadonatúj VIP-termében az is elhangzott, hogy a klub együttműködési megállapodást kötött dr. Mohácsi János sportszakorvossal, akinek legmodernebb gépekkel felszerelt székesfehérvári klinikáján rendszeresen ellenőrzik a hokisokat, és itt végzik majd a sérülések utáni rehabilitációt is.

A felkészülés során 9 győzelmet és 1 vereséget felmutató fehérváriak pénteken kezdik az osztrák bajnokságot, 19:15-kor fogadják azt a Grazot, amely vasárnap a harmadik helyen zárta a március 24-én elhunyt ifj. Ocskay Gábor emlékére rendezett tornát.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató kiemelte: cél a nyolc közé jutás, vagyis a rájátszás. Az első évben utolsó, a másodikban pedig a kilencedik hely jutott az Alba Volánnak. Amennyiben a gárda a négy közé kerülne, nem tudna résztvenni a magyar bajnoki playoffban, azaz nem tudná megvédeni címét.

"Jól igazoltunk, úgy tűnik, a légiósok beválnak. Ez minden idők legerősebb Volánja, kérdés, hogy csapatként hogyan muzsikál. Az előző évekhez képest nyugodtabb volt a felkészülés, és racionálisabb a költségvetés. Az is segítségünkre volt, hogy most már nem kell az ellenfelek üzemanyagköltségét és szállását állnunk, ez közel 80 ezer eurós megtakarítást jelent" - jegyezte meg id. Ocskay.