Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája első fordulójában 32-29-re kikapott a német Rhein-Neckar Löwen otthonában.

Férfi BL, 1. forduló, B csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) - MKB Veszprém 32-29 (17-14)

A két csapat utoljára a 2008-as KEK-döntőben találkozott, akkor a két meccs alapján jobb volt a magyar bajnok. Mivel a csoport másik két összecsapásán botlottak az esélyesek, a francia Chambéry és a lengyel Kielce, egy esetleges mostani győzelem a két ponton túl komoly lépéselőnyt ért volna.

Rosszul kezdett a Veszprém, 5-1-es hátrányba került. Amint magához tért a vendéggárda, feljött 7-5-re, ám a német alakulat megint lendületbe jött (13-8). A szünet előtt felcsillant a remény az egyenlítésre, ám ez két rossz passz miatt meghiúsult.

A folytatásban állandósult a 2-3 gólos hazai vezetés, majd a javuló támadójátéknak köszönhetően a 47. percben 24-24 lett az állás. Lusnyikov kiállítása alatt azonban a Löwen újra meglépett, és 30-26 után a harcos hajrá ellenére nem volt visszaút.

A Veszprém jövő vasárnap Chambéryben lép pályára, míg a másik magyar BL-résztvevő, a döntetlennel rajtoló Pick Szeged a kötelező győzelem terhével fogadja a görög PAOK Szalonikit.

Szombaton játszották:
Boszna Szarajevo (bosnyák) - Chambéry (francia) 24-23
Kielce (lengyel) - Velenje (szlovén) 23-21

Az A csoportban történt szombaton:
Pick Szeged - Csehovszki Medvegyi (orosz) 32-32

szerdán játszották:
Constanta (román) - Valladolid (spanyol) 23-26

vasárnap:
Montpellier (francia) - PAOK Szaloniki (görög) 46-20