Vágólapra másolva!
Az egy hete elszenvedett vereség után második mérkőzését drámai körülmények között megnyerte a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A jól hajrázó magyar csapat vasárnap 29-28-ra győzött a vendég spanyol Itxako ellen.

Női BL, C csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC - Itxako (spanyol) 29-28 (14-13)

A Győr múlt héten simán kikapott az orosz Zvenyigorod otthonában, míg a spanyolok hazai környezetben buktak a román Valceával szemben.

Eleinte minden hazai találatra érkezett válasz, majd amikor először vezetett a rivális, azonnal időt kért az ETO. Jött az újabb fordulat, ám az Itxako nem szakadt le.

A szünet után Vérten és Bradeanu révén 21-16-ra elléptek a hazaiak, ám Hornyák kiállításakor új lendületet kaptak a spanyolok, különösen Alberto volt tarthatatlan. A 47. percben - miután Vérten nyaksérülést szenvedett és le kellett cserélni - jött az egyenlítés (21-21), majd kisvártatva fordítottak is a vendégek, és előnyüket emberhátrányban is hősiesen őrizték.

Az utolsó öt perc Hornyák újabb kiállításával kezdődött, és két gól lett a különbség. Megpróbált keményebben védekezni a Győr, és sikerült egalizálni (28-28). A záró percre a hazaiak kerültek létszámfölénybe, és Spiridon beállóból betalált.

Az utolsó támadás előtt időt kért az Itxako, és vészkapussal állt fel. A zárólövést Pálinger a kapufára tolta, és ezzel eldőlt a két pont sorsa. A spanyolok az utolsó négy percben nem lőttek gólt. Az ETO jövő vasárnap a Valceához látogat.

A spanyolok veresége azt jelenti, hogy ebből a csoportból a továbbjutó két hely a Győr, a Zvenyigorod és a Valcea között dől el. A kvartett utolsó helyezettje kiesik, a harmadik átkerül a KEK-be a 16 közé, az első kettő pedig a középdöntőben folytathatja.

A csoport másik mérkőzésén:
Oltchim Valcea (román) - Zvenyigorod (orosz) 31-27 (18-16)

Az állás:
1. Valcea 4 pont
2. Zvenyigorod 2 (61-60)
3. Győr 2 (58-62)
4. Itxako 0