Vágólapra másolva!
Menesztették az Alberta tartományi Egészségügyi Szolgálat (AHS) egyik felsőbb vezetőjét, amiért soron kívül adott oltást az új típusú influenza ellen a Calgary Flames jégkorongozóinak, a klub vezetőinek és a családtagoknak, miközben az átlagembereknek órákat kellett sorban állniuk a vakcináért.

Alberta tartományban óriási volt a felháborodás amiatt, hogy az amúgy óriási népszerűségnek örvendő hokisok múlt pénteken megkapták az injekciókat, ráadásul még a kórházba sem kellett bemenniük.

Ken Hughes AHS-elnök elmondta, sajnálja a történteket, és súlyos tévedés volt, hogy a sportolók és családtagjaik elsőbbséget élveztek.

Ken King, a Calgary Flames első embere bocsánatot kért a történtekért. Megjegyezte: úgy érezték, azért érdemelnek soronkívüliséget, mert rengeteget utaznak Kanadában és az Egyesült Államokban. Ezenkívül nem akartak felfordulást okozni azzal, hogy a sztárként kezelt hokisok közkórházakban várakoznak.

Más kanadai klubok, például az ugyancsak NHL-es Edmonton Oilers - amely szintén albertai -, illetve a profi kosárlabdaligás (NBA) Toronto Raptors jelezte: nem kértek és nem kaptak elsőbbséget az oltáshoz.