Vágólapra másolva!
Jégpálya nyílt Budapesten, a II. kerületi Marczibányi téri Sportcentrumban.

"Még nem végleges a pályabeosztásunk, de az biztos, hogy hétvégén és hétköznap is bőséges időt hagyunk a közönségkorcsolyázásra" - árulta el a megnyitó után Szilas György, a sportcentrum vezetője.

"Szeretnénk mindenkinek lehetőséget adni, sportolóknak, iskoláknak, tanulni vágyóknak és természetesen a nagyközönségnek is. A pályát az időjárástól függően, a gazdaságos működtetést figyelembe véve márciusig tudjuk nyitva tartani" - tette hozzá.

A megnyitóra érkezők rögtön megbizonyosodtak róla, hogy nem véletlen kapott az idénypálya mobil sátortetőt is. A zuhogó eső és a hűvös idő sem okozott fennakadást a programban. A tető védi a jeget a naptól és az esőtől is, az öltöző és a melegedő fölé húzott sátor pedig a korcsolyázók komfortját szolgálja.

Forrás: [origo]

Az átadóra meghívott vendégek egytől-egyig elismerően szóltak a pályáról és környezetéről. "Ez remek lehetőség az utánpótlásnak" - jelentette ki határozottan Kovács Csaba, hatvanszoros válogatott jégkorongozó. "Amikor fiatal voltam szinte elképzelhetetlen volt, hogy ilyen körülmények között lehessen korcsolyázni a város közepén. Biztos vagyok benne, hogy sokan tanulják majd itt az alapokat."

Ganxsta Zolee a sem várt sokáig, a megnyitó után jégre vitte lányát, aki a Marczibányi téren tette meg első, még bizonytalan mozdulatait a korcsolyában, természetesen szülői segítséggel. "Nagyon örülök, hogy egyre több pálya nyílik, szabad a jég, lehet jönni korcsolyázni, korongozni!"- mondta a rapper.

A Marczibányi téren bérelhető korcsolya, hokiütő, a felszereléshiány tehát semmire nem lehet kifogás. Minden egyéb fontos információért (nyitva tartás, belépőárak) érdemes felkeresni a www.marczibanyi.hu/cms/korcsolya-jegkorong oldalt.