Vágólapra másolva!
Tovább erősíti keretét az FTC Trio Trend jégkoronmgcsapata. Flinta Botond kölcsönvétele után (az erdélyi származású bekk a Sapa Fehérvár AV 19-től érkezett a zöld-fehérekhez) a Ferencváros megszerezte Ennaffati Omart is. A 29 éves, 182 centi magas kanadai-magyar hokis csütörtökön érkezett Budapestre, és a szezon végéig kötelezte el magát az FTC-hez.

- Kicsit nyúzottnak tűnik.
- Ne csodálkozzon, összességében tizennégy órás utazás van mögöttem. A repülőn viszont nem tudtam aludni.

- Honnan jött?
- Torontóból, frankfurti átszállással.

- S hogyhogy nem Franciaországba tért vissza?
- Lejárt a szerződésem a Toursnál, és nem hosszabbítottunk. Az A csoportos világbajnokságot követően hazatértem Kanadába, ahol annyi családi és egyéb dolgom, teendőm akadt, hogy nem tudtam augusztus elejére visszarepülni Európába. Csak most, fél év elteltével.

- Egyértelmű volt, hogy ha nem a Toursban folytatja, akkor Magyarország lesz az úticélja?
- Volt olasz és holland ajánlatom, de én inkább haza akartam költözni. Kapóra jött, hogy a Fradi intenzíven érdeklődött irántam. Így legalább közel lehetek a budapesti meg a gödöllői rokonaimhoz, plusz a fővárosban lakhatom

- Mozgalmas napokat él át új munkaadója, az FTC.
- Igen, hallottam, hogy Rick Leach vezetőedzőtől elköszöntek, és igazoltak egy másik bekket is Flinta Botond személyében. Érdeklődéssel várom a találkozást a csapattal, nagyon bízom benne, hogy segítségére lehetek a Ferencvárosnak.

- Milyen formában van?
- Edzésben maradtam odakint is. Nem csak futottam, korcsolya is volt a lábamon. Tudom, hogy a Fradi két fontos meccs előtt áll a hétvégén. Ha a papírjaim rendben lesznek, és az új szakvezetők igényt tartanak a játékomra, már pénteken, a Vasas Bp. Stars ellen szívesen jégre lépek.

- A válogatottságot is megpályázza?
- Legutóbb a tavaszi svájci vb-n viselhettem a címeres mezt - fantasztikus élmény volt a világ legjobbjai között szerepelni. Azóta új a kapitány, ámbár Ted Satort személyesen is ismerem, dolgoztunk ugyanis együtt az ECHL-ben. Remélem, kapok tőle bizonyítási lehetőséget az újjáépülő nemzeti együttesben. Örömteli, hogy jönnek a tehetséges fiatalok, akik bizonyítani szeretnének, s keményen küzdenek a kerettagságért. Úgy hiszem, jó esélyekkel várhatjuk a jövő évi ljubljanai divízió I-es vb-t.

Forrás: Icehockey.hu