Társoldalunk:

Újabb szegedi vereség a kézi-BL-ben

2009.11.22. 19:15

A Pick Szeged kikapott a vendég francia Montpellier-től vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában, így a magyar együttesnek már bravúr kell a 16 közé jutáshoz.

Férfi BL, A csoport, 6. forduló:
Pick Szeged - Montpellier (francia) 26-33 (15-16)

A pontszűkében lévő Tisza-partiak múlt vasárnap - helyenként jó játékkal - 30-23-ra kikaptak Montpellier-ben, ezúttal viszont jó hír volt számukra, hogy Andjelkovic felépült sérüléséből, és három hónapos kihagyás után játékra jelentkezett.

Két Montpellier-találatra néggyel válaszoltak a hazaiak, akik eleinte kifogástalanul védekeztek. Amikor a franciák világsztárjai magukhoz tértek, felgyorsult a játék, és jött a fordítás. A nagy tét és néhány vitatható bírói ítélet miatt egyre paprikásabb lett a hangulat, mindkét oldalon rengeteg volt a kiállítás. A szünetig folytatódott a "fogócskázás", a Szeged viszont nem érte utol neves ellenfelét.

A fordulást követően a hazaiak visszavették a vezetést, ám - hasonlóan az első játékrészhez - a Montpellier fordított. Ráadásul Osmajic megkapta harmadik büntetését és a vele járó piros lapot, így a védelem egyik oszlopa dőlt ki. A franciák 22-18-ra elhúztak, jött a szegedi időkérés, de ettől nem lett hatékonyabb a játék. A rutinos vendégek fontos pillanatokban rendre betaláltak - főleg Kavticnik volt elemében -, jól játszottak az idővel is, így elmaradt a várva várt siker. A végére teljesen megtört a Pick.

A BL februárban folytatódik, 10-én az eddigi pont nélküli görög PAOK Szalonikihez látogat a Szeged.

Az állás:
1. Montpellier 10 pont
2. Valladolid (spanyol) 9
3. Csehovszki Medvegyi (orosz) 8
4. Constanta (román) 6
5. Pick Szeged 3
6. PAOK Szaloniki (görög) 0

A csoportokból az első négy helyezett jut a 16 közé.

KAPCSOLÓDÓ CIKK