Társoldalunk:

Bravúros Honvéd-diadal az Euroligában

2009.11.28. 19:18

A Honvéd hazai közönség előtt kétgólos győzelmet aratott az Olimpiakosz Pireusz felett a férfi vízilabda Euroliga főtáblájának első fordulójában. A Vasas jó játékkal, szép gólokkal, magabiztosan verte a Dubrovnikot, az Eger viszont kikapott a Sintez Kazany vendégeként.

Eredmény, 1. forduló, C csoport:
Domino Honvéd - Olimpiakosz Pireusz 12-10 (2-0, 3-5, 3-3, 4-2)
gól: Marnitz 4, Szívós 3, Salamon 2, Székely, Bátori, Matajsz 1-1, illetve Hatziteodoru 5, Ntoszkasz 2, Afrudakisz 2, Vlontakisz 1

Jól kezdett a betegségektől sújtott magyar csapat, noha nem igazán volt kedvezményezett az első negyedben. A görögök több emberelőnyhöz jutottak, de ezeket nem tudták gólra váltani, miközben a Honvéd kétszer is eredményesen fejezte be támadását.

A második szakasz elején nőtt a különbség (3-0), azután viszont gyorsan felzárkóztak, sőt el is léptek a görögök (3-5). A nagy hullámvölgyből való kilábalás jeleként előbb szépítettek a hazaiak, majd egyenlítettek is, mégpedig az utolsó másodpercben, a távolról eredményes Szívós révén (5-5).

A harmadik szakasz zárása hasonlóan alakult: a magyar alakulat közvetlenül a vége előtt - csupán négy másodperc volt hátra - egyenlített (8-8). Előtte a görögök két góllal megléptek, de a Honvéd felzárkózott, majd még egy gólváltás történt.

A negyedik negyedben ismét a pireusziak jutottak előnyhöz, ám Bátori és Szívós remek gólt lőtt, ezzel hosszú idő után először vezetett a Honvéd (10-9). Aztán Matajsz volt eredményes, mégpedig háttal a kapunak, ennek nyomán két perccel a vége előtt kedvező helyzetbe került a magyar csapat, pár másodperccel később pedig még inkább, amikor Marnitz talált be, emberelőnyös helyzetben (12-9). A végeredményt Hatziteodoru állította be, büntetőből.

Jó játékkal, szép gólokkal, magabiztosan verte a Dubrovnikot a Vasas szombaton a férfi vízilabda Euroliga főtáblájának első fordulójában.

Eredmény, 1. forduló, B csoport:
TEVA Vasas-Plaket - Jug Dubrovnik 11-8 (1-1, 5-2, 2-2, 3-3)
gól:
Katonás, Kis 3-3, Varga Dá., Hosnyánszky 2-2, Létay 1, illetve Jokovic 3, Obradovic, Dobud 2-2, Sukno 1

Kevés gól esett a Szőnyi úti uszodában rendezett mérkőzés első negyedében, mindkét együttes keményen és hatékonyan védekezett, így csak Jokovic és Varga Dániel talált a kapuba.

A második szakaszban remekelt a Vasas, Kis és Katonás két-két gólt lőtt, Hosnyánszky pedig egyet, miközben a másik oldalon csupán Obradovic és Jokovic volt eredményes (6-3). Kis másodjára - 3-2-nél - centerből, csavart lövéssel mattolta a vendégek kapusát. A találkozó első felének hat Vasas-gólja közül négy egyenlő létszámnál, akcióból született.

A pihenő után Katonás és Létay bombázott a hálóba, s bár később Sukno és Jokovic is betalált, a negyedik negyednek így is tetemes előnnyel vághatott neki a hazai alakulat (8-5).

Kis újabb gólja után úgy tűnt, kézben van a mérkőzés, de Obradovic és Dobud sikeres próbálkozása révén megint szorosabbá vált az állás. Aztán Varga Dániel szépen kilőtte a bal alsó sarkot (10-7), s innen már nem volt visszaút a horvátoknak. Ezt követően még Hosnyánszky büntetőből, Dobud pedig akcióból ért el találatot (11-8). A hazai sikerből jelentős részt vállalt a kapuban remeklő Nagy Viktor.
   
A két fővárosi csapattal ellentétben kikapott viszont szombaton a ZF-Eger: az oroszországi Szintez Kazany hazai pályán végig vezetve nyert a magyar bajnoki ezüstérmes ellen.

Eredmény, 1. forduló, D csoport:
Sintez Kazany - ZF Eger 8-6 (4-2, 2-1, 2-2, 0-1)
gól: Akszenov 3, Zakirov 2, Katkov, Odincov, Basik 1-1, illetve Varga Zs. 3, Biros 2,  Kovács G. 1

Pontatlanul, sok hibával támadott a fiatal magyar együttes, a rutinos tatárföldi gárda könyörtelenül kihasználta a lehetőségeit. Az első negyedben megszerzett előnyt végig megtartották a kazanyiak.

A főtáblán 16 csapat szerepel négy csoportban, mindegyikből az első kettő jut a negyeddöntőbe.

* * *

A Pécs hazai környezetben egy góllal verte a BVSC-t a Vodafone férfi vízilabda ob I szombati játéknapján.

Eredmények:
OSC - Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK 16-5 (5-2, 3-0, 2-1, 6-2)
Pécsi Vízmű-PVSK Fűszért - BVSC-Zugló-Atlantis Casino 6-5 (0-0, 1-2, 3-2, 2-1)
Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC - UNIQA-UTE 12-5 (3-0, 2-2, 2-1, 5-2)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK