Vágólapra másolva!
Az első öt Kézilabda Gála nagy sikere után az év végén Nyíregyházára látogat a legnépszerűbb magyar csapatsport sztárparádéja. A helyszín a Bujtosi Szabadidő Csarnok, amely már több legendás kézilabda-mérkőzésnek adott otthont, most pedig egy előszilveszteri buli keretében a jelen és a közelmúlt legjobb kézilabdázóit látja vendégül. A gálát ismét teljes hosszában, élőben közvetíti a Sport TV.

Az OrangeWays Sport&Media Kézilabda Gála programja számos csemegét tartogat, hiszen tíz évvel ezelőtt nyert Bajnokok Ligáját, és lett a világ legjobb klubcsapata a Dunaferr női együttese, amely a Médiacápák csapatával mérkőzik meg a Gála nyitányaként. Bojana Radulovics, Kocsis Erzsébet, Siti Bea és társaik ezúttal Azurák Csaba, Csiszár Jenő, Kovács Ko-Ko István, Nacsa Olivér, és a többi közéleti személyiség ellen mutathatják meg tudásukat.

A folytatás is izgalmasnak ígérkezik, hiszen két ősi rivális, a meccsek alatt külön párbajt vívó edzők és játékvezetők csapatai mérkőznek meg egymással. Míg a bírók több napos edzőtáborba vonulnak, addig az edzők csapata csupa egykori klasszist vonultat fel, soraiban többek között Szabó Edinával, Gyurka Jánossal, Bíró Imrével, Imre Vilmossal.

Az est fénypontja idén is a Királyok-Ászok All Star-mérkőzés lesz, a legkiválóbb magyar játékosok mérkőzése vegyes csapatokban.

A gálán ünnepélyes keretek között kerül sor az év kézilabdázóinak, az év közönségdíjasának, valamint a 2009-es esztendő legjobb edzőjének és játékvezető-kettősének díjazására.

Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere az esemény ajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy annak ellenére a kézilabda a legnépszerűbb sportág a városban, hogy nincs élvonalbeli együttese a megyeszékhelynek, így nagy örömére szolgál, hogy a város láthatja vendégül a sportág év végi show-ját.

Ágai Kis András főszervező elmondta, nagy örömére szolgál, hogy egy olyan fantasztikus helyszínen kerül sorra az esemény, mint a Bujtosi Szabadidő Csarnok, amely otthont adott 1997-ben a magyar győzelemmel záruló férfi főiskolai kézilabda világbajnokságnak, és fergeteges hangulatban ünnepelte a telt házas közönség a kézilabdázókat.

"Remélem, idén is újra megtöltik a kézilabdabarátok a nyíregyházi arénát. Nem jönnek hiába, hiszen a program idén is feszesnek, szórakoztatónak és színvonalasnak ígérkezik, lévén a legjobb magyar kézilabdázók szórakoztatják majd a nézőket, de megnézhetjük az örök ellenfél edzők és játékvezetők mérkőzését is, nem is beszélve a Dunaferr tíz évvel ezelőtti BL-győztes csapatának meccsét a Médiacápák ellen. A gála zárásaként kerül sor az év kézilabdázóinak, illetve új elemként az év edzőjének és az év játékvezetőinek megjutalmazására, akiket a szurkolók szavazhatnak meg a kézi.hu honlapon."

Nagy László kettős minőségben volt jelent a Gála sajtótájékoztatóján, nemcsak mint Nyíregyháza alpolgármestere, hanem mint kézilabda-játékvezető: "Játékosként is részt veszek a Gálán, így természetesen készülök az év végére. Remélem, a résztvevőket is az a különleges atmoszféra fogadja majd, mint ami a BuSzaCsában megszokott."

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, bizony ráfér a sportágra egy kis lazítás az év vége előtt: "December 30-a 2004 óta az a napja az évnek, amikor összegyűlünk, és mosolygósan tudunk ünnepelni, ami mindenki számára üdítően hat. Öt évvel ezelőtt még nem tudtuk, mire is vállalkozunk Andrásékkal, amikor sor került az első show-ra, de azóta ötszörösen is bebizonyosodott, hogy Európában és a világon is egyedülálló esemény a Kézilabda Gála. Jómagam húsz éve járok Nyíregyházára, így pontosan tudom, mennyire szeretik sportágat, válogatottjainkat a városban. Most a legkisebbeket is láthatják majd, hiszen Nyíregyháza és Tiszavasvári legjobb utánpótláskorú játékosai a gála felvezető-programjában mérkőznek meg egymással."

Kovács Miklós, a névadó szponzor OrangeWays vezetője elmondta, hogy cége régóta részt vesz a sportszponzorációban, így ezúttal is nagy örömmel támogatják ezt az egyedülálló show-t. Az ő szavaira csatlakozott rá Gyurisán Csaba, a Sport&Media ügyvezetője, aki hangsúlyozta: partnereikkel együtt örömmel állnak a legjobb sportesemények mellé, így megtiszteltetés számukra, hogy támogathatják a Kézilabda Gálát.

Jegyek már kaphatók a helyszínen (Nyíregyháza, Géza u. 8-16.), illetve országszerte az IBUSZ-irodákban.

Az All Star-szavazás állása:
Férfiak
Nők

A programból természetesen nem hiányozhatnak a látványos show-elemek, a legtechnikásabb játékosok részvételével sorra kerülő cunderverseny, no és az év legjobb kézilabdázóinak megjutalmazása sem.

Jegyek 1900-4900 forintos áron kaphatók a Bujtosi Szabadidő Csarnokban (Nyíregyháza, Géza u. 8-16.), illetve országszerte az IBUSZ-irodákban.

A gála programja:
18.20: Dunaferr '99 - Médiacápák
Kocsis, Mátéfi, Radulovics vs. KoKo, Liptai, Nacsa (és még sokan mások)

18.45: Edzők - Játékvezetők
Az élvonalbeli magyar edzők és a játékvezetők pikáns presztízscsatája

19.45 Királyok - Ászok
Görbicz, Pálinger, Szucsánszki, Császár, Fazekas, Gál (és még sok-sok sztár a közönségszavazatok alapján)

Cunderverseny (a legtechnikásabb játékosok részvételével)

20.20: Az Év Kézilabdázója-díjak átadása