Vágólapra másolva!

Nem tudott róla, de továbbjutott a Miskolc hokicsapata

A Magyar Jégkorong Szövetség pontosította a Magyar Kupa szerdán véget ért selejtezősorozatának végeredményét, így a Vasas helyett a Miskolc jutott be a jövő heti négyes döntőbe.

Szerdán a Vasas Bp. Stars 2-1-re nyert Miskolcon, így pontszámban beérte a borsodi együttest, a kiírás azonban nem úgy szólt - mint ahogy az általánosan megszokott -, hogy azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, hanem a jobb gólkülönbség számított, erre azonban egyik csapat sem figyelt. A Miskolcnak végül 7-9, a Vasasnak 8-11 lett a gólkülönbsége.

Sokat mondó volt, hogy Mayer Péter, a Miskolc vezetőedzője a hajrában - hogy csapata pontot szerezzen - levitte a kapusát, és helyette mezőnyjátékost küldött a jégre. A Stars gólt szerzett, de a bíró les miatt nem adta meg. Ha érvényes lett volna ez a találat, akkor a fővárosiak mentek volna tovább...

A 2-1-es győzelem kevés volt a Starsnak, neki legalább két találattal kellett volna győznie, így igazából a fővárosiaknak kellett volna lehozniuk kapusukat a végjátékban.

Az MJSZ honlapján is először a Stars állt továbbjutó helyen, de később ezt javították, így lett a Miskolc a négyes döntő résztvevője.

A selejtező végeredménye:
1. Újpest 6 pont (16-11)
2. FTC Trio Trend 6 (11-11)
3. Miskolc 3 (7-9)
4. Vasas Bp. Stars 3 (8-11)

A négyes döntő programja (Dunaújváros):
december 29., kedd, elődöntő:
Újpest - FTC 14.30
Dunaújvárosi Acélbikák.Docler - Miskolci Jegesmedvék 18.30

december 30., szerda:
13.00:
a 3. helyért
17.15: döntő