Vágólapra másolva!
Rieb György, az FTC elnöke nyílt levelet fogalmazott meg Studniczky Ferencnek, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökének címezve, melyben a kisstadionbeli, vasárnapi Winter Classic mérkőzéssel összefüggésben többek között arra a kérdésre vár választ: "az MJSZ részéről volt-e a rendezők illetve a rendőrség irányába olyan kérés, hogy az FTC szurkolóit érvényes jegyek birtokában se engedjék be a létesítménybe".

A Kisstadionba néhány szurkoló nem tudott bejutni, mert a rendőrség - amely kiemelt kockázatúnak minősítette és ennek megfelelően biztosította a mérkőzést - az első harmad kezdetekor a találkozó megtartása érdekében a kapukat lezáratta, a jegyértékesítést pedig megszűntette. Tette ezt arra hivatkozva, hogy akkor egy, 50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn közleményben tudatta, hogy "a sportesemény rendbontás nélkül lezajlott és befejeződött, személyi szabadságot korlátozó rendőri intézkedésre nem került sor". A tájékoztatás kitért arra is: "A mérkőzés megkezdése előtt, a stadion Szabó József utcai beléptető kapuja előtt megjelent egy kb. 50-60 főből álló, kifejezetten agresszív, támadó fellépésű szurkolói csoport. Néhány perccel később a rendőri biztosítás parancsnoka felvette a kapcsolatot a jégkorong mérkőzés rendezőjével, aki egyértelműen kijelentette, hogy a csoport az ő megítélése szerint a mérkőzés biztonságos lebonyolítása szempontjából kockázati tényezőt jelent, így nem járul hozzá a létesítménybe történő beléptetésükhöz - annak ellenére, hogy érvényes jeggyel rendelkeznek."

Az MJSZ vasárnapi közlése alapján azok a szurkolók, akik nem jutottak be a mérkőzésre, a Ticketpro jegyirodáiban visszaválthatják jegyeiket.

Rieb György hétfőn köszönetet mondott a szövetség elnökének a Winter Classic jégkorong-mérkőzés gondolatának életre hívásáért és megvalósításáért, egyúttal azonban jelezte, hogy a felmerült kérdések tisztázására a klubon belül vizsgálóbizottság alakult. A nyílt levélben a klubelnök az iránt is érdeklődik, hogy ha az MJSZ részéről volt olyan kérdés, hogy az FTC szurkolóit ne engedjék be, akkor az kinek a személyes döntése volt, ha pedig nem, akkor mely szerv rendelte el a véleményük szerint "diszkriminatív és minden jogi alapot nélkülöző intézkedést".

Studniczky Ferenc, az MJSZ elnöke az MTI-nek erre reagálva azt mondta, hogy ha hivatalosan megkapja a levelet, megindítja az eljárást, s annak lezárultával hivatalosan tájékoztatja valamennyi kérdéssel kapcsolatban az őt megkeresőket. "A jégkorong-szövetség elnökeként büszkeséggel tölt el, hogy sikerült egy olyan sporteseményt szervezni, amelyen kisgyerekes családok is békében, nyugodtan tudtak szurkolni kedvenc csapatuknak" - tette hozzá.

A mérkőzést, melyet hosszabbításban 2-1-re nyert meg az FTC, csaknem négyezren tekintették meg a helyszínen.