Vágólapra másolva!
Második mérkőzésén vereséget szenvedett Lengyelországtól a magyar férfikézilabda-válogatott a bécsújhelyi felkészülési tornán. A magyar csapat már nem nyerheti meg az Eb előtti felkészülési tornát.

A lengyelek elleni találkozót a magyar válogatott ugyanúgy álmosan kezdte, mint az első fordulóbeli Horvátország elleni mérkőzést. Bár már 8-3-ra is vezetett az ellenfél, Csoknyai István csapata döntetlenre hozta a szakaszt.

A második félidőben néhány jó egyéni teljesítménnyel 22-23-ig tartotta magát a magyar együttes, melyet azonban a legutóbbi vb bronzérmese csapatjátékban és erőnlétben is felülmúlt. A hajrá nagyon simára sikerült a lengyelek számára, akik így végül hét góllal nyertek.

"Csak negyven percig bírtuk erővel ezt a találkozót. A második félidőben változtattunk a védekezésen, egy darabig így még tudtuk tartani az eredményt, de aztán elöl és hátul is sorozatban hibáztunk. A fáradtság és a dekoncentráltság vezetett ehhez a vereséghez. Úgy néz ki, nem tudunk egymás után két meccsen jól játszani, ezen kell változtatnunk a jövőben" - nyilatkozta a szövetségi kapitány.

A bécsújhelyi tornán a január 19-én kezdődő ausztriai Eb-re készülnek fel a csapatok.

Interwetten Kupa, 2. forduló:
Lengyelország - Magyarország 31-24 (11-11)
A magyar gólszerzők: Laluska 5, Krivokapics 5, Törő 3, Ilyés 3, Zubai 3, Gulyás 1, Gál 1, Putics 1, Nagy K. 1, Iváncsik T. 1

Ausztria - Horvátország 38-29 (15-16)

Az állás:
1. Lengyelország 4 pont
2. Horvátország 3
3. Magyarország 1
4. Ausztria 0

Csütörtökön:
Magyarország - Horvátország 30-30
Lengyelország - Ausztria 32-26

Szombat, 3. forduló:
Lengyelország - Horvátország 18.15
Ausztria - Magyarország 20.20