Vágólapra másolva!
A Vasas vereséget szenvedett a címvédő montenegrói Primorac Kotortól szombaton, Budapesten, a férfivízilabda Euroliga 16 csapatos főtáblájának harmadik fordulójában, a B csoportban.

eredmény, B csoport, 3. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Primorac Kotor (montenegrói) 5-8 (2-4, 2-2, 1-1, 0-1)
a magyar csapat góldobói:
Hosnyánszky 3, Kovács, Varga Dénes 1-1

A felújítás alatt álló Komjádi helyett a Szőnyi úti uszodában fogadta az Euroligában címvédő, Szuperkupa-győztes riválisát a magyar bajnokcsapat, amely egy megnyert (Jug Dubrovnik) és egy elvesztett (Panioniosz) mérkőzés után mindenképpen javítani, vagyis győzni akart szombat este az első számú kontinentális sorozat csoportmeccseinek harmadik fordulójában.

Ám nem a piros-kékek szája íze szerint indult a meccs: 1-0-ra, majd 4-1-re (!) elhúzott a vendégegyüttes, többek között a náluk pólózó két magyar olimpiai bajnok, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám egy-egy találatával.

A kotoriak remeklését a pekingi ötkarikás aranyérmes Hosnyánszky Norbert ellensúlyozta, egy távoli bombával és egy védhetetlen büntetővel (3-5), a félidőre mégis maradt a kétgólos Primorac-előny, miután Varga Dénes értékesített ötméteresére hasonló módon válaszolt Kiss Gergely (4-6).

A harmadik negyedben a változatlanság jegyében Steinmetz klasszikus centergóllal alakította 4-7-re az állást, és bár lett volna mód egészen közel zárkózni, csak egyszer érkezett felelet a Vasas részéről, igaz, elemi erejű Hosnyánszky-lövés formájában (5-7). A küzdelemre nem lehetett panasz, viszont a jó és hatékony játék továbbra is hiányzott a hazaiak részéről, így a negyedik nyolc percre maradt a javítás lehetősége, vagy inkább kényszere.

Mert továbbra is görcsösnek tűnt az angyalföldi alakulat, miközben a kotoriak biztos előnyük tudatában meglehetősen fesztelenül vízilabdáztak. Ráadásul a hazaiak legjobbja, Hosnyánszky büntetőt rontott, míg a Primorac nyolcadszor is eredményes tudott lenni a triplázó Steinmetz pazar megoldásának köszönhetően (5-8).

Újabb veresége nyomán a Vasasnak gyakorlatilag minimális esélye maradt arra, hogy az első két hely egyikét megszerezve továbbjusson négyeséből a legjobb nyolc közé, már csak azért is, mert legközelebb, a negyedik csoportkörben, február 3-án éppen Kotorban vár fellépés a piros-kékekre.

Földi László, a Vasas a vezetőedzője: "Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kotor minden egyes hibánkat megtorolta. Ráadásul az nem megy, hogy tíz emberelőnyünkből csak kettőt tudunk belőni, ez kevés. A pontatlanságok, a rossz passzok miatt elbizonytalanodtunk, és a végére el is fáradtunk, miközben futottunk az eredmény után."

vasárnap:
C csoport:
Honvéd Domino - Budva (montenegrói), Kőér utca 17.15