Vágólapra másolva!
A tavaly nyári római vb óta most először számít külföldön szereplő játékosokra is Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki kedden a nemzeti együttes honlapján tette közzé az idei első összetartásra meghívottak névsorát.

A szakvezető vasárnap estétől tart edzéseket Szegeden, és a világversenyeken amúgy fő rivális szerbekkel közös gyakorlások szerepelnek a hétfői programban.

A szerbekkel közös első - hétfő délelőtt 10 órakor kezdődő - edzés nyilvános, azon a sajtó képviselői és nézők is jelen lehetnek. A szövetségi kapitány arról is tájékoztatta a honlapot, hogy egyik segítője, a másodedző Bíró Attila jelezte: a továbbiakban nem tudja ellátni a stábban eddig betöltött szerepet, mert civil munkája ezt nem teszi lehetővé.

A kapitány 17 meghívottja
kapusok: Baksa László (Szeged), Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas)
mezőnyjátékosok: Bundschuh Erik (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Madaras Norbert (Pro Recco, olasz), Marnitz Gergő (Honvéd), Mátyás Zoltán (FTC), Steinmetz Ádám (Primorac Kotor, montenegrói), Szivós Márton (Honvéd), Tóth Márton (FTC), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas)